Nemzetközi foci

Katart is meghívták a Copa Americára

Ott lesznek Brazíliában.

A 2022-es világbajnokságnak otthont adó Katar válogatottja is meghívást kapott a 2019-es Copa Americára. Az invitálást Hamad bin Kalifa bin Ahmad al-Tani, az ázsiai ország szövetségének elnöke fogadta el a dél-amerikai konföderáció, a CONMEBOL kongresszusán, Argentínában.

A dél-amerikai szövetségnek tíz tagországa van, így mindig gondot jelent, hogy hány résztvevővel bonyolítsák le a tornát. A 2016-os centenáriumi Copa Americán 16 csapat indult – a korábbi 12 helyett – és ugyanennyi résztvevője lesz a jövő évinek is. Az már eldőlt, hogy a tíz kontinentális együttes mellett meghívottként Mexikó, az Egyesült Államok, Japán, Kína és Katar válogatottja vesz részt, egy hely pedig még kiadó.

A 2019-es tornának Brazília ad otthont júniusban és júliusban. Eredetileg a 2015-ös Copának lett volna a házigazdája, de a 2014-es világbajnokság, az azt megelőző 2013-as Konföderációs Kupa és a 2016-os olimpia miatt lemondott erről, illetve cserélt Chilével.

A Copa Americát 2020-ban is megrendezik majd, és onnantól páros években bonyolítják le, de már a Közép- és Észak-Amerikát magába foglaló CONCACAF-fal közös szervezésben. Az első házigazda az Egyesült Államok lesz.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik