Nemzetközi foci

Ibra vs. Niko – avagy a gigászok csatája

Szombaton eljön a nagy találkozás.

Izgalmasnak érkező meccs vár ránk szombaton, ugyanis a Nemanja Nikolics által erősített Chicago Fire a Zlatan Ibrahimovicot soraiban tudó LA Galaxyt látja vendégül az MLS-ben.

A két csapat előző meetingjén pont Nikolics szerezte a Fire második gólját, az elsőben pedig mint előkészítő volt jelen, ugyanis ő harcolta ki a vezető találatot megelőző tizenegyest. Talán most is láthatunk majd tőle egy-egy fineszes megoldást. De többségünk arra kíváncsi, hogy a pályán melyik csatár fog jobban teljesíteni. Zlatan Ibrahimovic képességeit nem kell taglalni, a bemutatkozásánál bizonyította, bőven van még benne „szufla”.

A Fire elnöke szerint a játékosai tisztelik a svéd klasszist, de alig várják, hogy legyőzhessék őket. Egyébként erre minden esélyük megvan, ugyanis a Galaxy védelme 5 gólt kapott két meccs alatt, így Nikolics számára megvan a lehetőség, hogy személyesen intézze el Ibráékat, főleg úgy, hogy eddig négy találkozó alatt pontosan ennyiszer zörgette meg a hálót.

A meccs egyébként egy másik „találkozó” miatt is érdekes lehet, ugyanis várhatóan Bastian Schweinsteiger is pályára lép a szombati meccsen, némileg felidézve a Manchester Unitednál eltöltött rövid időszakot, amikor ő és Ibrahimovic csapattársak voltak.

Chicago Fire–LA Galaxy, szombat, 21.30, tv: Eurosport 1

Címlapkép: Chicago Fire – Facebook

Olvasói sztorik