Nemzetközi foci

Bejelentették az új Bayern-edzőt – hivatalos

Eldőlt, ki lesz Heynckes utódja.

Amiről tegnap sajtóhírként beszámoltunk, az ma hivatalossá vált: bejelentették, hogy Niko Kovac lesz a bajnoki címét múlt hétvégén megvédő Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője júliustól. A bajor klub hivatalosan közölte, hogy az Eintracht Frankfurt horvát trénere lesz az idény végén távozó Jupp Heynckes utódja, és három évre kötelezi el magát az egyesülethez.

A 46 éves Kovac a Kicker szerint állítólag csütörtökön értesítette Fredi Bobic frankfurti ügyvezetőt arról, hogy élni fog jövő nyárig szóló szerződésének egyik záradékával, amely szerint elszegődhet korábbi klubjához. Lelépési díja 2,2 millió eurót tesz ki, és kétéves kontraktus várja Münchenben.

A 72 éves Heynckes októberben ugrott be a menesztett Carlo Ancelotti helyére, de már közölte, hogy a szezont követően befejezi edzői pályafutását. A veterán sikerkovács 2013-ban triplázott a Münchennel, idén csapata már megszerezte a Bundesliga-elsőséget, míg a kupában és a BL-ben elődöntőbe jutott.

A 83-szoros válogatott Kovac 2001 és 2003 között erősítette a bajorokat, és 34 meccsen háromszor volt eredményes. A Bayernnel bajnoki címet és kupaelsőséget szerzett, emellett megnyerte a klubvilágkupát is. Edzőként két évig volt hazájában szövetségi kapitány, majd 2016-ban ült le a frankfurti kispadra, és sikeresen benntartotta, azután tavaly a kupadöntőbe vezette a csapatot.

Korábban úgy hírlett, hogy Thomas Tuchel és Julian Nagelsmann is esélyes a posztra, ám előbbi sajtóhírek szerint a Paris Saint-Germaint választotta, utóbbi pedig marad Hoffenheimben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik