Nemzetközi foci

Ibrahimovic a vb-ről: „Ha ott akarok lenni, akkor ott is leszek”

Odaszúrt a FIFA-nak a svéd csillag.

Zlatan Ibrahimovic úgy véli, csak rajta múlik, hogy visszatér-e a svéd válogatottba, és ott lesz-e a nyári, oroszországi világbajnokságon.

– A FIFA nem tarthat vissza. Ha ott akarok lenni, akkor ott is leszek. Ugyanúgy, mint a válogatottban – mondta a Eurosportnak adott interjúban a sztárcsatár.

Ibrahimovic résztulajdonosa egy fogadóirodának, és a nemzetközi szövetség (FIFA) etikai kódexe alapján ez szabálytalan. A játékosoknak nem lehet részesedésük sportfogadást kínáló cégben, illetve semmilyen formában nem vehetnek részt fogadásban.

Tetszett Ibra gólja? Akkor ettől el fogsz ájulni – VIDEÓ
Ha csak egy videót nézel meg ma, ez legyen az!

A svéd Aftonbladet című lap szerint ugyanakkor már kész a terv arra az esetre, ha a válogatottságot amúgy már lemondó támadó mégis bekerülne a svédek vb-keretébe. Ebben az esetben a Bethard nevű fogadóiroda egyik többségi tulajdonosa megvásárolná a futballista részesedését. Az interjúból kiderült: Ibrahimovic meg van győződve arról, hogy ez a probléma nem állíthatja meg őt.

– Ha játszani akarok, akkor játszani is fogok. Ez nem a FIFA döntése, egyedül az a kérdés, én mit akarok – fogalmazott az öntörvényű játékos.

Ibrahimovic, aki a tavalyi évet sérülés miatt szinte teljesen kihagyta, két hete igazolt a Manchester Unitedtől az észak-amerikai bajnokságban szereplő Los Angeles Galaxy-hez. A válogatottságot a 2016-os Európa-bajnokság után mondta le, de az utóbbi hetekben többször is felmerült, hogy visszatér. Janne Andersson szövetségi kapitány ugyanakkor kijelentette: nincs kapcsolatban a játékossal.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik