Nemzetközi foci

Zidane-t arról kérdezték, hasonlít-e Ronaldo Messire

A Real Madrid vezetőedzője „lehűtötte” az újságírókat.

A Real Madrid az Atlético elleni városi derbivel folytatta szereplését a LaLigában. A spanyol élvonal 31. fordulójának rangadója 1-1-es döntetlennel ért véget: a hazaiak gólfelelőse, Cristiano Ronaldo találatára a vendégek gólgyárosa, Antoine Griezmann felelt.

A mérkőzés után Zinédine Zidane, a Real vezetőedzője már a szerdai, Juventus elleni BL-meccsről beszélt – ebből idézett a Marca.

– Mindenki úgy gondolja, már megnyertük a párharcot – utalt Zinédine Zidane a szerdai, Juventus elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóra, melyet 3-0-s előnyből vár a csapata. – Azonban ez az, amire mi nem akarunk gondolni. Mindenki azt mondja, nyerni fogunk, de szerintem sok szenvedés vár még ránk. Mindent meg kell tennünk a továbbjutásért.

Zidane ismét Ronaldót dicsérte Fotó: Javier Soriano/AFP

Az újságírók kitértek az ismét gólt szerző Cristiano Ronaldóra, akit Messihez hasonlítottak: többek szerint a Real játéka ugyanúgy függ Ronaldótól, mint a Barcelonáé Messitől.

– Nem hiszem, hogy ez így van – folytatta Zidane. – Cristiano az Cristiano, mindig is ilyen volt, senki sem hasonlítható hozzá.

A francia tréner végül a bajnoki célokról is szót ejtett.

– Akarjuk a második helyet, megpróbáljuk megszerezni. Az Atléti ellen sok lehetőségünk volt, sokat tettünk a győzelemért. A cél ugyanaz: szeretnénk ledolgozni a hátrányunkat és megszerezni a második pozíciót.

A bajnokságot a Barcelona vezeti 79 ponttal, az Atlético a második 68-cal, a Valencia a harmadik 65-tel, a Real pedig a negyedik 64-gyel.

Címlapfotó: Burak Akbulut/Anadolu Agency/AFP

Olvasói sztorik