Nemzetközi foci

Zidane nagyot húz: a Real-szurkolók kottájából játszik?

A hírek szerint Ronaldónak különleges fogadtatásban lesz része.

A spanyol, azon belül is madridi sajtó szerint Karim Benzema nem lesz ott a Real Madrid kezdőcsapatában az Atlético elleni városi rangadón (16.15, tv: Sport1). Az As című lap biztosra veszi, hogy Gareth Bale szerepel Cristiano Ronaldo partnereként a csatársorban. Azt persze nehéz eldönteni, hogy Zinédine Zidane eleget tesz a Real-szurkolók kívánságának, és ezért pihenteti a honfitársát, netán a Juventus elleni BL-visszavágó lebeg a szemei előtt.

Egy biztos, a francia támadó csak szenved ebben az évadban, a 24 bajnoki mérkőzésen elért öt gólja meglehetősen visszafogott teljesítmény. Nem beszélve arról, spanyolországi pályafutása során 28 madridi derbin mindössze három találatig jutott, ami 0,11-os gól/meccs mutatót jelent – hazai pályán még soha nem sikerült betalálnia a „matracosok” ellen.

A Real Madridnak minden pénzt megér az új galaktikus
Szenzációs hírek a szombati meccsdömping mellett.

A Marca szerint a hazai szurkolók tisztelegni fognak Ronaldo előtt, elismerve a portugál torinói teljesítményét. A Bernabéu tábora már a bemelegítéstől kezdve éltetni fogja az aranylabdás támadót.

A vasárnapi ütközet akár a LaLiga második helyéről is dönthet, ugyanis az éllovas Barcelonát (24-7-0) már aligha lehet megállítani.

A várható kezdőcsapatok Fotó: Marca

A Real pályaválasztásával sorra kerülő vasárnap délutáni mérkőzésen a harmadik helyezett hazaiak egy pontra megközelíthetik az Atléticót, míg a vendégek győzelmükkel jelentősen meglépnének közvetlen üldözőjüktől. A novemberi találkozón nem esett gól, az azt megelőző két összecsapáson, a Bajnokok Ligája előző idényének elődöntőjében viszont a Real Madrid otthon 3-0-ra győzött, majd idegenben 2-1-re kikapott. A statisztika alapján nem lehet egyértelmű esélyest megjelölni, mert az elmúlt években sok döntetlen mellett mindkét fél többször is le tudta győzni városi riválisát.

Címlapkép: AFP/JUAN CARLOS ROJAS/NOTIMEX

Olvasói sztorik