Nemzetközi foci

Dzsudzsák ismét győztes gólpasszt adott

Szombati légiós-körkép.

Ötödik mérkőzését játszotta az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában a New England Revolution, amely házigazdaként 4-0-ra legyőzte a Montréal Impact együttesét, sőt még egy büntetőt is kihagyott. A 14. perctől emberelőnyben játszó hazaiaknál Németh Krisztián a 78. percben lépett pályára csereként.

A kazah élvonal negyedik körében Kleinheisler László végigjátszotta az FK Asztana meccsét az Irtisz Pavlodar otthonában, és 6-1-es sikernek örülhetett. Elek Ákos is végig a pályán volt, szintén győztes csapat tagjaként, hiszen a Kajrat Almati hazai pályán 3-0-ra nyert az FK Akzsajik ellen.

A kínai másodosztály ötödik fordulójában Guzmics Richárd együttese, a Jenpien Funde odahaza gól nélküli meccset játszott a Sanghaj Senhszin csapatával.

A török másodvonal harmincadik körében a Koman Vladimirt nélkülöző Adanaspor 3-0-ra nyert a Gaziantepspor vendégeként.

A francia másodosztály 32. fordulójából elhalasztották Bese Barnabás csapata, a Le Havre mérkőzését. Erről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Az ukrán bajnokság 26. körében a sérült Kádár Tamást nélkülöző Dinamo Kijev hazai környezetben 4-0-ra legyőzte a Zorja Luhanszk együttesét. Az olasz másodosztályú Palermo 1-1-es döntetlent játszott a Pescárával, Balogh Norbert a kispadról figyelte az eseményeket, pályára nem lépett.

A szlovák élvonalban szombaton volt jelenése a Slovan Bratislavának, a pozsonyiak pedig 1-0-s vereséget szenvedtek az éllovas Trnavától. Holman Dávid kezdőként 82 percet játszott. Dárdai Pál Hertha BSC-je pont nélkül maradt a Bundesligában, pedig a berliniek még vezettek is idegenben. Részletek ITT.

Dzsudzsák Balázsék szombaton kétszer is hátrányba kerültek az al-Sardzsa otthonában, ám az al-Vahda végül fordított és 3-2-re nyert idegenben. A magyar szélső a harmadik, győztes gólpasszt osztotta ki a triplázó Tagliabuénak. Dzsudzsák végig a pályán volt.

Új csapata, a lengyel Korona Kielce színeiben először kapott lehetőséget Kecskés Ákos, a hazaiak 1-1-es döntetlent értek el a Slask Wroclaw otthonában. A magyar védő végig a pályán volt. A portugál másodosztályú Guimaraes B-nél nem került keretbe Bíró Bence, a vendégek 1-0-ra verték az Aroucát. A sérült Szántó Tamásra nem számíthat a Rapid Wien, a bécsiek szombaton 2-1-re verték a St. Pöltent az osztrák Bundesligában.

A szombati zárómérkőzés a Hajduk Splité volt a horvát élvonalban: a hazaiak 1-0-ra verték a Lok. Zagreb együttesét. Gyurcsó Ádám végigjátszotta a bajnokit, Futács Márkó a 61. percben csereként lépett pályára.

Dzsudzsák győztes gólpassza

Olvasói sztorik