Nemzetközi foci

Nagy visszatérés: újra pályán a holland csatár

Nem tartott sokáig a tavalyi visszavonulása.

Dirk Kuyt tavaly májusban a holland bajnok Feyenoord csapatkapitányaként vonult vissza, de máris meggondolta magát, és ismét pályára lép!

Az elmúlt hónapokban a nevelőegyesületénél, a negyedosztályú Quick Boys csapatánál dolgozott másodedzőként, most pedig úgy döntött, góljaival is igyekszik hozzásegíteni együttesét a feljutáshoz.

A csatárként, szélsőként és támadó középpályásként is bevethető Kuyt a holland válogatottal 2010-ben világbajnoki ezüst-, négy évvel később pedig bronzérmet nyert. A nemzeti csapatban 104-szer szerepelt és 24 gólt szerzett.

A Liverpool korábbi játékosának csapata jelenleg a második helyen áll a Derde Divisiében, a hátránya nyolc fordulóval az idény vége előtt öt pont, és csak a bajnok juthat fel.

A 37 éves futballista szombat délután a Groningen II ellen mutatkozik be, a következő idényben pedig a Feyenoord U19-es csapatának edzője lesz.

A Quick Boys korábbi csatára, Yordi Teijsse már nem tagja a keretnek, miután az egyik meccsen összevitatkozott Kuyttel, majd lesétált a pályáról és nem tért vissza.

nyitókép: OLAF KRAAK / ANP / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik