Nemzetközi foci

Botrány az EL-klubnál, a teljes csapatot felfüggesztette az elnök

Előfordulhat, hogy a hétvégi bajnokira a B-keret fog kiállni.

Az Atlético Madrid elleni Európa Liga-vereség (0-2) után a portugál Sporting CP elnöke éles szavakkal bírálta a csapat sztárjait, amit azok nem hagytak szó nélkül. A Football Espana beszámolója szerint a vita odáig fajult, hogy Bruno de Carvalho az egész első csapatot felfüggesztette.

Zidane spiclit keres a Real Madrid öltözőjében
Valaki a sajtónak szivárogtat belső információkat.

A lisszaboni klub elnöke a saját közösségi oldalán dühösen reagált a spanyol sztárcsapat elleni vereségre, különösen a keret sztárjait, Fabio Coentraót, Gelson Martinst, Fredy Monterót és Bas Dost kritizálta. Szerinte a csapat nem volt kellően koncentrált, és hiába voltak tizenegyen a pályán, úgy játszottak, mintha csak kilencen lennének.

AFP / Oscar Barroso / SpainDPPI / DPPI

A bírált játékosok azonban nem úgy reagáltak, ahogy azt a klubelnök várta és a portugál válogatott kapusának Rui Patríciónak a közösségi oldalán kiadtak egy közleményt – ami aztán Coentrao is megosztott -, miszerint ők egy csapat, és pont nem onnan várnának támadást, ahonnan a támogatásnak kellene érkeznie – írja az Origo.

Bruno de Carvalho ezen annyira bemérgesedett, hogy egy újabb posztban közölte, az első csapat teljes keretét felfüggeszti. Ha a felek nem kötnek gyorsan békét, akkor a bajnokságban a harmadik helyen álló Sporting vasárnap a B csapatával fog kiállni a 14. helyezett Pacos Ferreira ellen.

Olvasói sztorik