Nemzetközi foci

Ügynöke felajánlotta Pogbát Guardiolának

Meglepő információkat árult el a City-tréner a pénteki sajtótájékoztatón.

A szombat esti Manchester City–Manchester United városi rangadó lesz a Premier League harmincharmadik fordulójának slágermeccse, a derbi előtti sajtótájékoztatón pedig a hazaiak trénere, Pep Guardiola nem várt kijelentéseket tett. Mint ismert, az előző hetekben sokat cikkezett arról az angol sajtó, hogy Paul Pogba és José Mourinho kapcsolata megromlott, erre pedig a spanyol edző is rátett egy lapáttal.

Guardiola a sajtótájékoztatón azt állította, hogy Mino Raiola játékosügynök két hónappal ezelőtt felvette vele a kapcsolatot és felajánlotta számára a Manchester United két játékosát, Paul Pogbát és Henrih Mhitarjant. A City edzője kitért arra is, amikor néhány héttel ezelőtt Raiola azt nyilatkozta róla, hogy „mint személyiség, nagy nulla, egy gyáva kutya”.

– Nem jó dolog engem egy kutyához hasonlítani. Tisztelnie kellene a kutyákat – mondta viccesen Guardiola, majd Pogbára visszatérve szarkasztikusan így fogalmazott. – Nemet mondtam rá, nincs annyi pénzünk, hogy megvegyük őt, nagyon drága játékos. Meglepődtem, hiszen én egy kutya vagyok. És azt akarja, hogy a játékosai nálam játszanak? Nem vagyok jó fiú, jobbat érdemelnek az ő játékosai.

A BBC időközben elérte Raiolát, aki tagadta, hogy néhány hónappal ezelőtt felajánlotta volna Pogbát Guardiolának. Természetesen nem váratott sokat magára a francia játékos reakciója sem, aki közösségi oldalán mindössze csak annyit fűzött hozzá: „Mit beszélsz??”

címlapfotó: Phil Duncan / ProSportsImages / DPPI / AFP

Olvasói sztorik