Nemzetközi foci

Neuer sem tudja pontosan, mikor térhet vissza

Pedig közeleg a világbajnokság...

Manuel Neuer, a Bayern München világbajnok kapusa biztos benne, hogy még a tavaszi idényben visszatér a sérülését követően. A 32 éves játékosnál szeptemberben harmadszor diagnosztizáltak lábközépcsonttörést, meg kellett operálni. Bár eleinte úgy tűnt, januárban ismét pályára léphet, ám csak múlt kedden állt ismét edzésbe.

Legfrissebb nyilatkozatában a Sky Sportsnak úgy fogalmazott, továbbra sem tudja pontosan, mikor térhet vissza, de biztos benne, hogy erre még a tavaszi idényben sor kerül. Hozzátette, körülbelül két hét múlva végezhet ismét futóedzéseket, ugyanakkor időbe telik, mire visszanyeri korábbi erőállapotát.

Megtalálta Benzema utódját a Real Madrid
Hosszú távú befektetés a láthatáron.

Neuer távollétében a Bayern kapuját Sven Ulreich védi, aki jó teljesítményével hozzájárult, hogy a csapat szombaton biztossá teheti sorozatban hatodik bajnoki címét, illetve előnyből várhatja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének hazai visszavágóját a Sevilla ellen. A világbajnok játékos leszögezte, örülne neki, ha a 71 nap múlva kezdődő oroszországi tornán mindketten szerepelnének a címvédő németek keretében.

– Számomra nagyon fontos ez a torna. Azt hiszem, a válogatottnak szüksége van rám, én pedig nagyon szeretnék a csapat tagja lenni. Az egyik legfontosabb célkitűzésem, hogy még ebben az idényben védhessek a Bayernben, a másik pedig az, hogy ott legyek a világbajnokságon – nyilatkozta Neuer.

Joachim Löw szövetségi kapitány a közelmúltban elmondta, számít a kapusra az oroszországi tornán. A németek Mexikóval, Svédországgal és a Koreai Köztársasággal játszanak a csoportkörben.

Olvasói sztorik