Nemzetközi foci

Huszonöt perc alatt lerendezte EL-párharcát az Arsenal

Gyorsan lőtt négyet az oroszoknak; Gulácsi Péterék is előnyből várják a negyeddöntő visszavágóját.

A Bajnokok Ligájához hasonlóan az Európa Ligában is a negyeddöntők első mérkőzéseivel folytatódtak a küzdelmek.

Az Arsenal 26 perc alatt lőtt négyet

Az Arsenal a CSZKA-t fogadta, és Ramsey révén már a kilencedik percben beköszönt. Golovin viszont hamar szépített, ami szoros mérkőzést vetített előre – volna. Egy büntetőt Lacazette értékesített, majd Ramsey meglőtte második gólját – társa sem akart lemaradni, így a szünet előtt tíz perccel Lacazette is megszerezte második találatát (a harmadik és negyedik gólt Özil készítette elő). A második félidőben tartotta előnyét az angol együttes: 4-1-es előnyt szerzett a visszavágóra.

Villámrajtot vett az Atléti

A játéknap leggyorsabb gólját az Atlético Madrid jegyezte: Kokénak mindössze 22 másodpercre volt szüksége, hogy mattolja a Sportingot. A vendégek nem úszták meg ennyivel az első játékrészt: nem sokkal a szünet előtt az Atléti első számú gólfelelőse, Antoine Griezmann is szerzett egy gólt (2-0). A madridiaknak kiváló volt ez az eredmény: két lőtt gól, nulla kapott ellenében, így várják a második mérkőzést.

Jól hajrázott a Lazio

A Lazio is jegyzett egy gyors gólt, azonban a Salzburg még az első félidő közepén válaszolni tudott – tizenegyesből. Ahogy indult az első játékrész, úgy kezdődött a második is: ezúttal négy percre volt szüksége az olasz együttesnek, hogy bevegye a kaput, és ezzel visszavegye a vezetést. A gyors gólok estéje volt a mai: Minamino úgy egyenlített a 71. percben, hogy előtte egy perccel állt be (2-2). Rá három percre Anderson ismét a Laziónak szerzett vezetést, majd a 77. percben Immobile állította be a 4-2-es végeredményt.

Gulácsiék is előnyben

A Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig az első félidő ráadásában, egy villámgyors kontra végén szerzett vezetést a Marseille ellen. A magyar kapusnak elévülhetetlen érdemei voltak a gólban: a Marseille támadásánál nagyot védett, ebből tudott lefordulni a csapata. A biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt a németek: 1-0-s előnyüket megőrizték, így kapott gól nélkül hozták le a hazai odavágót.

Gulácsi Péter ismét hibátlanul őrizte a Leipzig kapuját Fotó: Odd Andersen/AFP

Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzések

Arsenal (angol) – CSZKA Moszkva (orosz) 4-1 (4-1)
Gólszerzők: Ramsey (9., 28.), Lacazette (tizenegyesből 23., 35.), illetve Golovin (15.)

Atlético Madrid (spanyol) – Sporting (portugál) 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Koke (1.), Griezmann (40.)

Lazio (olasz) – Red Bull Salzburg (osztrák) 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Lulic (8.), Parolo (49.), Anderson (74.), Immobile (77.), illetve Berisha (tizenegyesből, 30.), Minamino (71.)

RB Leipzig (német) – Olympique Marseille (francia) 1-0 (1-0)
Gólszerző: Werner (45+1.)

Címlapfotó: IKIMAGES/Ian Kington/AFP

Olvasói sztorik