Nemzetközi foci

Az angol kapitány bekeményít: veszélyben a Spurs-csillag vébéje?

Southgate szerint játékosa éretlen, fel kell nőnie a feladathoz.

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate szigetországi sajtóhírek szerint kemény mondatokat intézett a nemzeti csapat egyik legnagyobb sztárja, Dele Alli felé. Mint ismert, a Tottenham Hotspur csillaga az elmúlt héten sem Olaszország, sem pedig Hollandia ellen nem került a kezdőcsapatba, ez pedig nem véletlen. (A 21 éves középpályás a hollandok ellen csere volt, míg az olaszok ellen végig a kispadon ült. Angol lapok arról írnak, hogy fizikálisan sem volt a topon az összetartás során.)

Az angol menedzser elárulta: a játékos kissé éretlen, fel kell nőnie a feladathoz, máskülönben a világbajnokságon sem találja magát az angol kezdőben.

– Nincs okunk arra, hogy ne vigyük el őt Oroszországba, a keret tagja, és a lehetőség adott arra, hogy megmutassa, mire képes. Bérelt helye azonban senkinek sincs – fogalmazott a „háromoroszlánosok” kapitánya.

Az angol sajtó arról is ír, hogy Southgate-nek az sem tetszett, ahogy Alli a hollandok elleni barátságos mérkőzésen a kispadon viselkedett, a játékos „éretlen viselkedése” egyenesen „elszomorította”. Sajtóhírek szerint ezért nem is kapott lehetőséget később az olaszok ellen.

Dele Allinak sincs bérelt helye az angol kezdőben. Fotó: Phil Duncan / Pro Sports Images Ltd / DPPI / AFP

címlapkép: Stephen Wright / Pro Sports Images Ltd / DPPI / AFP

Olvasói sztorik