Nemzetközi foci

Isco kiakadt: a válogatott meccsei tartanak életben

Élesedik az ellentét a spanyol sztár és a Real Madrid edzője közt.

Az argentin válogatott nagy pofont kapott kedden Spanyolországtól, amely 6-1-re győzött a madridi barátságos mérkőzésen. A dél-amerikai együttes ötödször kapott ki öt góllal – annál nagyobb különbséggel még egyszer sem –, és ez volt a harmadik 6-1-re elveszített meccse.

Julen Lopetegui, a spanyolok szövetségi kapitánya kiemelte: az argentinok ellen három gólt szerző Isco – aki pénteken, a németek elleni 1-1-es döntetlen során is nagyszerűen játszott – jó teljesítménye számára nem volt meglepő.

– Nem értem, miért kell küzdenie azért, hogy stabil kezdő legyen a Realban, de nem akarok a Madrid és Zidane döntéseiről beszélni. Örülök, hogy itt van velünk – fogalmazott a játékosáról.

Lopetegui reményét fejezte ki, hogy Isco a következő hetekben a Reallal is sikeres lesz, így boldogan és önbizalomtól telve tér vissza a válogatotthoz, és készül majd az oroszországi tornára.

Isco hármat lőtt Argentína ellen. Fotó: AFP

A mérkőzés hőse, Isco szerint nagyon jó és egységes a csapat, amely szép jövő elé néz. Ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy jelenleg csak a felkészülési időszakban vannak, és rengeteg munka vár még rájuk a vb-ig, amelyet nagy alázattal kell elvégezniük.

A középpályás önkritikusan kitért arra is, hogy a válogatottban miért remekel, miközben klubjában, a Real Madridban hullámzó a teljesítménye.

– A válogatottnál érzem a szövetségi kapitány bizalmát, amit talán a Real Madridban még nem érdemeltem ki – nyilatkozta Isco.

Hozzátette: egy labdarúgónak állandó játéklehetőségre van szüksége, a Real Madridban azonban, ahol nagyszerű játékostársai vannak, sokszor csak csereként léphet pályára.

– A válogatott meccsei tartanak életben. Talán én vagyok az oka annak, hogy még nem sikerült elnyernem a bizalmát – utalt Zinédine Zidane-ra, a madridiak edzőjére a játékos. A spanyolok a vb csoportkörében Iránnal, Marokkóval és Portugáliával találkoznak, míg az argentinok Horvátországgal, Izlanddal és Nigériával.

Címlapkép: Zinédine Zidane. Fotó: AFP

Olvasói sztorik