Nemzetközi foci

A nagypapa fogadott, hogy unokája válogatott lesz: hatmilliót nyert

Lewis Cook nagypapája 17 ezer fontot, átszámítva hatmillió forintot nyert azzal, hogy a Bournemouth labdarúgója kedden bemutatkozott az angol válogatottban. Trevor Burlingham négy évvel ezelőtt 500 fontot tett fel arra, hogy unokája 26 éves kora előtt pályára lép a nemzeti együttesben.

A 21 éves Cook évek óta tagja volt a korosztályos válogatottaknak, 2014-ben megnyerte az U17-es Európa-bajnokságot, tavaly pedig az U20-as világbajnokságon aranyérmes gárda csapatkapitánya volt.

Cook és a szelvény. Fotó: SPORTbible

A Bournemouth középpályását először tavaly ősszel hívták meg a felnőtt válogatott keretébe, de Brazília ellen nem lépett pályára. Kedden azonban már bizalmat szavazott neki Gareth Southgate szövetségi kapitány, aki az Olaszország elleni 1-1-es döntetlen során a 71. percben cserélte be a fiatal játékost.

A William Hill fogadóiroda tájékoztatása szerint a legnagyobb hasonló jellegű nyeremény 125 ezer font volt, amelyet szintén egy nagypapa nyert. Peter Edwards akkor fogadott 50 fonttal Harry Wilsonra, amikor unokája 18 hónaposan még csak járni tanult. A 21 éves Wilson 2013-ban mutatkozott be a walesi válogatottban, és a nemzeti csapat legfiatalabb újonca lett.

Címlapkép: Cook  (jobbra) érkezik, otthon a nagypapa már a pénzt számolja. Fotó: Daily Mail

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik