Nemzetközi foci

Firmino visszatérhet a Bundesligába

A Liverpool támadója érkezhet Lewandowski helyére.

Roberto Firmino könnyen lehet, hogy a Bayern München kiszemeltje lehet, amennyiben Robert Lewandowski távozik a bajor együttestől. A Liverpool játékosa a támadószekció egyik alappillérének számít, 30 meccséből 14 alkalommal zörgette meg a hálót és 9 esetben ő szolgáltatta az asszisztot, és ez még csak a bajnokság, ugyanis a BL-ben is ontja a gólokat, ezzel is növelve csapata esélyeit a végső győzelemre.

Leekens variál: itt a várható magyar kezdőcsapat
Öt változás a kazahok elleni meccshez képest.

Ez a teljesítmény akár nagyon jó ajánlólevél is lehet több európai topcsapat irányába, jelen esetben a Bayern München esetében, amelynél egyre nagyobb az esély, hogy a következő szezonban már nem számít a lengyel gólvágójára.

Firmino pazar formában játszik Oli SCARFF / AFP

Ian Wright, az egykori kiváló angol csatár a Sky Sportsnak a következőképp vélekedett:

Egyre többen azt beszélik Münchenben, hogy Robert a Real Madridba tart. Ha ez megtörténik akkor a Bayern Roberto Firminot akarja majd. Egyszerűen hihetetlen ahogy játszik.”

A brazilnak egyébként nem lenne idegen a Bundesliga, ugyanis 2015-ös érkezése előtt négy évig a Hoffenheim csapatában rúgta a bőrt. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy akkor vált igazán nagy játékossá, amikor Jürgen Klopp átvette az irányítást az Anfielden. Azt pedig talán nem kell magyarázni, hogy azóta hogy működik az a támadósor.

Olvasói sztorik