Nemzetközi foci

A Serie A legnagyobb csillagát nézte ki a Barcelona

Az „új Messi" ügynöke megerősítette az érdeklődést.

Cengiz Ünder neve egyre jobban cseng a focivilágban, annak köszönhetően, hogy a húszéves török játékos parádést szezont fut az AS Roma színeiben. A támadó szellemű focista nyáron igazolt az olasz fővárosba, első szezonjában pedig – minden sorozatot figyelembe véve – huszonnégy mérkőzésen már hat gólnál és egy gólpassznál jár.

A „farkasok” sportigazgatója, Monchi azt is elárulta: nem meglepő, hogy már az FC Barcelona is érdeklődik a csúcstehetség iránt.

A játékos ügynöke kifejezetten jó viszonyt ápol a katalánokkal, ő mondta nekem, hogy a Barca nagyon élénken figyeli és érdeklődik Cengiz iránt. Tudjuk, hogy fiatal kora és a remek góljai után több csapat figyelmét felkeltette a játékosunk

– így a sportvezető.

Sajtóhírek szerint a Barcelona ugyanakkor hiába csapna le máris a török sztár játékjogára, az AS Roma biztosan nem engedi el könnyedén legnagyobb csillagát, akinek piaci értéke a Transfermarkt szerint húszmillió euró körül mozog.

Cengiz Ündert több helyen az „új Messiként” emlegetik, illetve a majdani lehetséges Aranylabda-várományosok között is kering már a neve.

címlapkép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Olvasói sztorik