Nemzetközi foci

Argentin megoldás Coutinho hiányára

Újabb dél-amerikai lenne a csapat kulcsfigurája.

A Liverpool együttesénél jó ideje az a legfőbb kérdés, miként tudják helyettesíteni Philippe Coutinhót (bár az utóbbi időben nélküle is képesek voltak jó teljesítményre). Jürgen Klopp menedzser megoldásként egy argentin támadót szemelt ki, méghozzá Manuel Lanzinit.

A West Ham United játékosa ebben a szezonban 19 meccsből három gólnál és öt gólpassznál jár, így szinte az egyik alappillére a londoni alakulatnak. Összességében egyébként 2015-ös érkezése óta 17 alkalommal zörgette meg a hálót, emellett hét esetben előkészítőként került a jegyzőkönyvbe. Ez főként annak köszönhető, hogy az argentin válogatott játékos viszonylag könnyedén tudott alkalmazkodni az új körülményekhez.

Nem lesz azonban könnyű dolga, ha valóban ugyanazt a teljesítményt várják el tőle is, mint Coutinhótól, hiszen a brazil klasszis Mersey-parti karrierje során a támadójáték kulcsfigurája volt, szinte alig volt olyan találat, amiből ne vette volna ki a részét.

Ez a hír is megerősíti azt a vélekedést, hogy Klopp minden irányba kiterjeszti a figyelmét, pontosan azért, hogy a tökéletes láncszemet találja meg csapata számára. Főleg úgy, hogy az erős alap már biztosítva van, két-három komolyabb szintű játékos érkezésével gyakorlatilag stabil bajnokesélyessé válhatnak.

Címlapkép: Paul ELLIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik