Nemzetközi foci

Európa egyik legkeresettebb játékosa elmondta, hol folytatná a pályafutását

Belotti nem fog mindenáron nagy klubhoz szerződni.

Andrea Belotti, a Torino FC válogatott csatára kijelentette, csak akkor szerződik nagy klubhoz, ha biztosan játéklehetőséghez jut új együttesében.

A 24 éves támadó az előző szezonban robbant be a nemzetközi köztudatba, amikor a bajnokságban 26 gólt szerzett. Teljesítményével több egyesület érdeklődését is kivívta, ám a Torino elnöke gyorsan jelezte, nem akarja eladni játékosát, és a szerződésébe 100 millió eurós kivásárlási ár100 millió eurós kivásárlási árat iktatott be. Ezt az összeget pedig egyetlen klub sem fizette ki érte.

A jelenleg az olasz válogatottal a keddi, angolok elleni barátságos mérkőzésre készülő Belotti az olasz állami televíziónak nyilatkozott a jövőjéről, hangsúlyozva: sokan biztatják arra, hogy komolyabb együtteshez igazoljon, mellyel a nemzetközi kupákban is szerepelhet.

Én fogom eldönteni, hogy mi a legjobb nekem. Nem akarok nagy klubhoz menni, ha ott nem játszhatok. Akkor váltok, ha biztosan tudom, hogy rendszeresen pályára léphetek az új csapatban ‒ mondta határozottan a csatár.

Belottival kapcsolatban egy éve rengeteg átigazolási hírt terjedt, a mostani kiírásban azonban lényegesen kevesebb szó esik róla, mivel többször is sérült volt az idényben, és csupán hat találatnál jár a Serie A-ban.

címlapfotó: Matteo Ciambelli/NurPhoto

Olvasói sztorik