Nemzetközi foci

Igent mondott új csapatának De Gea

Úgy tűnik, rajta nem fog múlni.

A Diario Gol értesülései szerint könnyen meglehet, hogy David De Gea, a Manchester United kapusa a nyár folyamán elhagyhatja az Old Traffordot, miután gyakorlatilag „leokézta” a Real Madridra való váltást. A spanyol hálóőr eddig fantasztikus formában játszik, 30 bajnoki meccséből 15-ön nem is kapott gólt, ráadásul több ízben az ő bravúrjai kellettek ahhoz, hogy pontot vagy olykor pontokat mentsenek a „vörös ördögök”.

A Madrid egyébként már jó ideje figyeli a 25-szörös válogatott portást, három éve pedig csupán egy hajszálon múlott, hogy az üzlet nem tudott révbe érni. Ennek ellenére a spanyolok továbbra sem mondtak le De Geáról, és nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal már sikerrel járhatnak.

Az ára viszont jelentős, főleg úgy, hogy csapatánál Európa legjobb kapusának tartják, érthető tehát, hogy a manchesteriek foggal-körömmel ragaszkodnak hozzá. Ami viszont a Real malmára hajthatja a vizet, az az a tény, hogy már csak 18 hónap van hátra a szerződéséből, ez pedig egyfajta lépéskényszerbe helyezheti a Unitedet, ugyanis most még pénzt is látnának De Gea klubváltásából, de félő, hogy ha ez most nem következne be, akkor a következő időszakban, akár ingyen is csapatot válthat.

A spanyol egyébként boldognak tűnik az Old Traffordon, de amíg nincs szóban a hosszabbítás, addig a jövője is kérdéses marad, ami főként az angoloknak okozhat fejfájást, ha a nyáron ezt nem sikerül fixálni.

Címlapkép: Oli SCARFF / AFP

Olvasói sztorik