Nemzetközi foci

Mi lesz veled, Gareth Bale?

Nincs könnyű helyzetben a walesi támadó.

Ahogy a nyár egyre közeleg, egymást követik az egyes játékosok esetleges klubváltásairól szóló hírek, pletykák, mendemondák. A spanyol sajtó ezúttal Gareth Bale sorsára volt kíváncsi, akinek egyáltalán nem biztos, hogy a következő szezontól Madrid lesz az „otthona”.

Bár miközben mind Bale, mind Zinédine Zidane azon az állásponton van, hogy a walesi játékos a jövőjével kapcsolatban a Realra fókuszál, az kétségtelen tény, hogy a Bernabéu-stadionban eddig eltöltött négy és fél szezonja alatt most van az egyik legkeményebb és legnehezebb szituációban.

Kitüntetés - Storck a díjazott, de: hol marad Dárdai Pál?
A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányai elmondták, mit gondolnak az állami kitüntetésről.

Ha elkezdjük vizsgálni Bale pályán töltött perceit, akkor némileg képet kaphatunk a jelenlegi helyzetéről. A legutóbbi, PSG elleni BL-ütközet előtt teljesen fitt, menetre kész állapotban lehetett rá számítani, mégis a 180 percből csupán 36-ot játszott. De például az előző, Girona elleni bajnokin is bevethető lett volna, mégis csak nagyjából fél órát töltött a pályán, bár ezalatt sikerült egy gólt szereznie a 6–3-as győzelem során.

Az előző tizenkét meccsre visszatekintve a lehetséges játékidő kevesebb, mint kétharmadában játszott, három találatot összehozva. Zidane általában azt nyilatkozza, hogy óvatossággal kezeli játékosát, ezért nem játszatja olyan gyakran, de ennél sokkal egyértelműbb lehet a kihagyás valódi oka: Zidane egyszerűen már nem bízik annyira Bale játékában.

Még nagyobb probléma talán, hogy igencsak sérülékeny. Szinte már a bemutatkozására is vádliproblémával érkezett, de önmagában is kijelenthető, hogy Bale spanyolországi „kirándulása” eddig tele van sérülésekkel. Ráadásul a Real eddigi összes tétmeccsét figyelembe véve (amióta a walesi a „királyi gárdát” erősíti), majdnem a felét kényszerült kihagyni valamilyen sérülés folytán.

Fogadás miatt szárnyal Ronaldo: lenyomja Messit is?
Nagy titok látott napvilágot...

Bale-nek tehát nincs könnyű dolga a jövőjével kapcsolatban, és az is nehezítheti a további formáját, hogy a kevés játékidő miatt, nem tud igazán kulcsemberré válni. Hiszen ha éppen nincs semmi gondja a testének bármely részével, akkor életveszélyes tud lenni a kapura, főként a jobb oldalról betörve, onnan átlagosan 1.6 gólt szerez meccsenként a bajnokságban.

És hogy mi lehet a következő lépés a karrierjében? Egyelőre nehéz megmondani. Ha a Madridnál szeretne maradni, ahhoz teljesítenie kell, de ha nem tud eleget pályára lépni, ez egy kicsit megnehezíti a folyamatot. Ördögi kör. Egy viszont biztos, hamarosan a végére ér a történet, egyesek szerint még egy Premier League-be való visszatérés is benne van a pakliban, valljuk be, lennének kérők is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik