Nemzetközi foci

Leo Messi elárulta a sikerei titkát

A Barca zsenije nem véletlenül szárnyal a pályán.

Az FC Barcelona argentin csillaga, Lionel Messi hosszabb interjút adott a La Cornisa TV-nek, ahol arról is beszélt: a betegségek elkerülése végett szigorú diétára váltott, ez pedig a pályán is sikereket eredményezett.

Hosszú éveken keresztül roppant egészségtelenül táplálkoztam. Sok édességet ettem és szénsavas üdítőket ittam. Mindez rengeteget visszavett a teljesítményemből. Ma már sokkal jobban figyelek minden apró részletre. Halat, húst és salátát fogyasztok – pontos előírás és ütemterv szerint.

Az interjú során Messi fiairól is beszélt. Mint ismert, nemrégiben harmadszor is apa lett: Thiago és Mateo után Ciro érkezésének örülhetett a család.

– Utoljára akkor sírtam örömömben, amikor Mateo megszületett (2015). A harmadik fiam érkezésének ugyanúgy örültem persze, de már hozzászoktam az apasághoz. Az első gyermekem, Thiago érkezése (2012) sok mindent megváltoztatott – azóta nem csak kizárólagosan a profi futballra fókuszálok. Természetesen továbbra sem szeretek veszíteni, de a döntetlennek sem örülök, ugyanakkor sok minden van, ami fontosabb az eredménynél.

Mindig győzni akarsz, bajnok szeretnél lenni és a világ legjobbja. Mindez azonban örökké nem tartható fent. Nem nyerhetsz mindig és a legjobb sem lehetsz örökké. Megtanultam, hogy a focin kívül más dolgok is léteznek. A gyerekeimmel, a feleségemmel, a családommal lehetek – minden más másodlagos.

– nyilatkozta Lionel Messi.

Az argentin sztár életét az apaság is megváltoztatta. Fotó: LLUIS GENE / AFP

címlapkép: Pau Barrena / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik