Nemzetközi foci

Az edzője Maradonához hasonlította Szalah-t

Mindenki a Liverpool egyiptomi csatárát dicséri.

Mohamed Szalah parádés teljesítményének köszönhetően a Liverpool házigazdaként 5-0-ra legyőzte a Watford csapatát az angol bajnokság szombati, csonka fordulójában.

A hazaiak egyiptomi támadó középpályása négy góllal és egy gólpasszal oroszlánrészt vállalt a sikerből.

A csatár már 28 találatnál és kilenc gólpassznál jár a Premier League-ben, átlagosan 85 percenként talál a hálóba. Teljesítményével nem csak az angol élvonal góllövőlistáját vezeti, de a további négy európai élbajnokságban sincs nála eredményesebb.

Összesen 36 találata van, ilyen sokat senki még egyetlen debütáló játékos sem szerzett a klub színeiben.

Jürgen Klopp vezetőedző közölte, nem hiszi, hogy játékosa szeretné, ha Lionel Messihez hasonlítanák.

A legutóbbi játékos Diego Maradona volt, akiről tudom, hogy ugyanilyen hatással volt csapata teljesítményére – nyilatkozta Klopp.

‒ Mohamed fantasztikus formában van, ez biztos. A fiúk szeretnek vele játszani, és ő is szeret a többiekkel – tette hozzá.

Az Arsenal korábbi hátvédje, Martin Keown kijelentette, Szalah mészárlást okoz a védők között, olyan nyugodtan vezeti a labdát.

‒ Állandó fenyegetést jelent az ellenfélre, és egyre jobb és jobb lesz.

A Newcastle United egykori kapusa Shay Given emlékeztetett, hogy a csatár már kész játékosnak tűnik, a Liverpool csupán 34 millió eurót fizetett érte, és érdekes kérdés, hogy nyáron sikerül-e megtartaniuk, hiszen Európa minden nagy klubja érdeklődik iránta.

A Liverpool korábbi csatára, Michael Owen emlékeztetett rá, hogy a gólszerzés mindig is a játék legnehezebb része volt, de Szalah teljesítményének láttán ez a megállapítás kezd megkérdőjeleződni.

A csatár szerényen köszönetet mondott csapattársainak, mert – mint kijelentette ‒ nélkülük nem tudta volna ennyi gólt szerezni.

címlapfotó: LINDSEY PARNABY / AFP

Olvasói sztorik