Nemzetközi foci

Kilencgólos Real-meccs, de nem az történt, amire számítanál

Arra már nincsenek szavak, amit Cristiano Ronaldo művel.

Vasárnap este a Real Madrid – Girona összecsapással zárult a spanyol LaLiga 29. fordulója. A madridiak számára a tét a harmadik hely visszaszerzése volt, míg a vendégek egy győzelemmel felugorhattak volna a hatodik helyre.

A pazar formában játszó Cristiano Ronaldo aztán hamar tett róla, hogy ne bízza el magát a vendég csapat: a Real klasszisa a 11. percben szerzett vezetést a hazaiaknak. Ettől nem tört meg a Girona, sőt: a 29. percben Stuani életerős fejesével egyenlített is.

A második félidő eleje ismét Ronaldo-gólt hozott: Benzema kiváló ütemű kiugratását lőtte a hosszúba. Tíz perccel később Ronaldo előkészítőként jeleskedett – Lucas találatával már 3-1-re vezettek. Újabb öt percnek kellet eltelnie, hogy ismét betaláljon a portugál: a 64. minutumban két méterről egy kipattanót vágott a hálóba – ez volt a bajnokságbeli 21. gólja, a legutóbbi 11 tétmeccsén pedig már a 20. találata (ehhez még jött egy a végén).

Egyet még lőtt a Girona is a 68. percben – Stuani megint –, hogy szorosabb legyen a vége, de közelebb már nem ért ellenfeléhez a vendég együttes. Sőt, még a vége előtt Bale is betalált, amire szinte rögtön érkezett a válasz Juanpétől (5-3). Itt még nem volt vége: Ronaldo a 91. percben is lőtt egyet,  ezzel a Real 6-3-ra nyert, és visszavette harmadik helyét a Valenciától.

Ronaldo mérlege: négy gól, egy gólpassz Fotó: Javier Soriano/AFP

Címlapfotó: Javier Soriano/AFP

Olvasói sztorik