Nemzetközi foci

Új arcok a Barcelona kezdőcsapatában

Öt hiányzót kell pótolnia Ernesto Valverde vezetőedzőnek.

A veretlenül listavezető FC Barcelona vasárnap 16.15-től (tv: Sport1) az Athletic Bilbao csapatát fogadja a spanyol élvonal 29. fordulójának évtizedes hagyományokkal rendelkező rangadóján.

A katalán és a baszk együttes eddig 173 alkalommal mérkőzött meg egymással a bajnokságban, az örökmérleg a Barcelona szempontjából 86 győzelem, 28 döntetlen és 59 vereség. Pályaválasztóként még meggyőzőbb a katalánok fölénye (60 győzelem, 9 döntetlen, 17 vereség), akik bajnoki mérkőzésen legutóbb 2013. december 1-jén kaptak ki a Bilbaótól, mégpedig idegenben 1-0-ra.

A pontvadászatban azóta lejátszott nyolc összecsapást a Barcelona nyerte meg, ráadásul hat mérkőzésen még gólt sem kapott. A legutóbbi öt bajnoki viadal során annak ellenére maradtak gólképtelenek a baszkok, hogy háromszor otthon léptek pályára.

A pillanatnyi forma szintén az éllovas Barcelona sikerét ígéri, hiszen a katalánok ‒ a mezőnyben egyedüliként ‒ még mindig veretlenek a bajnokságban, míg a 12. helyen lévő Athletic a legutóbbi három idegenbeli fellépésén 2-0-s vereséget szenvedett.

A vasárnapi mérkőzés tervezett kezdőcsapatai, forrás: marca.com

Igen ám, de Ernesto Valverde vezetőedző nem küldheti pályára a legerősebb csapatát, hiszen Luis Suárez eltiltott, Sergio Busquets, Thomas Vermaelen, Nelson Semedo és Denis Suarez pedig sérült.

Éppen ezért került a keretbe Yerry Mina, valamint a B-keret egyik középpályása, Carles Alena.

A Marca című lap szerint kezdő lesz a francia hátvéd, Lucas Digne aki eddig csak tíz bajnokin lépett pályára az idényben, illetve a csatár Paco Alcácer, aki 11 alkalommal játszott a La Liga mostani kiírásában.

címlapfotó: MANUEL BLONDEAU / AOP PRESS / DPPI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik