Nemzetközi foci

Százmillió eurónál jár a licit a madridi sztárért?

Világklasszis, nem csoda, hogy topcsapatok csábítják Jan Oblakot.

Kétség sem férhet hozzá, a szlovén Jan Oblak szép lassan a világ egyik legjobb kapusává vált. A még mindig csak huszonöt esztendős labdarúgó 2014-ben érkezett Madridba, és elévülhetetlen érdemei vannak az Atlético nagyszerű teljesítményében.

Oblak iránt jó ideje hatalmas az érdeklődés, különösen Angliából. Korábban beszámoltunk már arról, hogy a Manchester United szívesen látná, most pedig másik két topklub jelentkezett be a szlovén portásért.

Megvan a Bundesliga új lepkekirálya – VIDEÓ
Ez a baki Müller rémálmaiban köszön majd vissza.

Az Express című lap értesülései szerint az Arsenal, valamint a Liverpool is kacérkodik Jan Oblak igazolásával, és a hírek szerint egyikük sem sajnálná a pénzt. Az angol újság azt írja, Arsene Wenger a szlovénban látja a 35 éves Petr Cech utódját, a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp pedig állítólag maximálisan nem bízik sem Loris Kariusban, sem Simon Mignolet-ban.

A spanyol AS szerint Oblak 88 millió fontos, azaz százmillió eurós kivásárlási záradékkal rendelkezik Madridban, ha ezt megadják, ő lehet a rekordigazolás, kapusért ugyanis még sohasem fizettek ekkora összeget.

Címlapkép: AFP/PAUL ELLIS

Egy biztos: Oblakért rengeteg pénzt kell fizetni

Olvasói sztorik