Nemzetközi foci

Végre kiderült, mi baja van Neymarnak a PSG-vel

Öt ok miatt szeretne távozni Párizsból.

Neymar a Real Madrid legfőbb kiszemeltje a nyári átigazolási időszak előtt, és a PSG csatára szívesen visszatérne a spanyol élvonalba. Néhány héttel ezelőtt a madridi klub képviselői és a játékos édesapja már tárgyalt is egymással a francia fővárosban.

A brazil UOL Esporte most nyilvánosságra hozta, miért nem akar a tavaly nyáron világrekordot jelentő 222 millió euróért igazolt 26 éves futballista Párizsban maradni.

Durvák az ellenfelek

Neymar a PSG-nél töltött eddigi öt hónapot különféle sérelmek miatt öt évnek érezte. Elégedetlen az ellenfelek szabálytalan, erőszakos játékstílusa, az ezzel szemben túlságosan engedékeny játékvezetők, a pályák rossz állapota miatt, valamint azért is, mert a Paris Saint-Germain játékosai a mérkőzések előtt szállodába vonulnak.

A Ligue 1-ben átlagosan 5,2 szabálytalanságot követnek el ellene (eddig 20 meccsen 104 eset), ami számottevően magasabb, mint a La Ligába töltött négy idénye alatti 3,5-ös átlag (123 mérkőzésen 431 alkalom).

A fűcsomók is zavarják

Emlékezetes jelenet volt, amikor a Rennes elleni találkozón úgy tűnt, Neymar felsegíti a gyepről Hamari Traorét, de az utolsó pillanatban visszahúzta a kezét, ráadásul gúnyosan elvigyorodott.

Ők rúgnak, és futballozok. Ők provokálnak, de én is tudom, hogyan provokáljam őket a magam módján, a labdával. Nem szoktam megrúgni a játékosokat, nem tudom, hogyan kell csinálni. Én a labdával védem meg magamat ‒ nyilatkozta.

A brazil csatár számos alkalommal reklamál ellenfelei szabálytalanságai után, mindhiába. A pályák állapotával az a baja, hogy sok helyen túlságosan hosszú és csomós a fű, ez nagyban nehezíti a játékot, ráadásul veszélyes. Nem ő az egyetlen PSG-játékos, aki ezt szóvá tette a közelmúltban.

Neymar az Olympique Marseille elleni meccsen sérült meg (fotó: Mehdi Taamallah/NurPhoto)

A buszozás sem tetszik neki

Neymar nem szereti a buszos utakat, pedig csapata gyakran így utazik idegenbe, hiszen számos ellenfél városa viszonylag közel van Párizshoz. Azt sem szereti, hogy a mérkőzések előtti napokban együtt van a keret egy szállodában, hiszen Barcelonában csak a meccs napján találkoztak.

Nasszer al-Kelaifi, a PSG elnöke a héten Brazíliába utazott, meglátogatta a bokaműtét után gyógyuló csatárt, és az volt a szándéka, hogy meggyőzze, maradjon Párizsban. A katari milliárdos kijelentette, bízok benne, hogy Neymar a következő szezonban is a PSG játékosa lesz, Antero Henrique sportigazgató viszont bevallotta, nem tudja garantálni, hogy a brazil támadó maradni fog.

címlapfotó: MEHDI TAAMALLAH / NURPHOTO

Olvasói sztorik