Nemzetközi foci

Ronaldo vagy Messi? Itt az újabb összehasonlítás

Rio Ferdinand elemezte a két zseni játékát.

Évek óta örök vitatéma, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo közül ki lehet a jobb, és legfőképp, hogy miért. A ma már szakértőként dolgozó egykori Manchester United-klasszis, Rio Ferdinand a BT Sportnak számolt be arról, szerinte mi a különbség a mai labdarúgás két élő legendája között.

Lionel és Cristiano kétségtelenül a legjobbak a világon. De a különbség köztük az, hogy Cristiano játékfilozófiája abból áll, hogy megkapja a labdát, és azt majd ő gólra váltja. Egyértelműen a gólszerzésre törekszik. Nem hajtja agyon magát, hogy belerázódjon a meccs ritmusába, szeret mindig a legélesebb pillanatokban becsatlakozni a játék körforgásába.”

A Barcelona zsenijéről viszont másképp vélekedik:

Olykor vissza szokott zárni, szinte védekező középpályásként. Miután megszerezte a labdát, azonnal elkezdi a kényszerítőket és a gyors passzjátékokat. Gyakorlatilag játszik az ellenféllel, alaposan beosztja az idejét. Folyamatosan fel tudja venni a ritmust, és ez a legnagyobb faktor, amiben különböznek.”

Ferdinand némi nosztalgiával visszaemlékezett azokra az időkre, amikor még egymás ellen játszottak Messivel a Bajnokok Ligája döntőjében. Egyszerűen nem lehetett és nem is tudtak a közelébe férkőzni. Sem ő, sem Nemanja Vidics nem tudta egy kicsit sem megszorongatni, mivel ha közel értek hozzá, máris továbblódult.

Olvasói sztorik