Nemzetközi foci

Négy újonc és egy nagy visszatérő az angol válogatottban

Jövő pénteken Hollandiával találkoznak Amszterdamban, négy nappal később pedig Londonban fogadják a vb-ről lemaradt olaszokat.

Négy újoncot hívott meg a keretbe a márciusi felkészülési mérkőzésekre Gareth Southgate (képünkön), az angol válogatott szövetségi kapitánya. A Burnley kapusa és védője, Nick Pope, valamint James Tarkowski először tagja a keretnek, miként a Swansea hátvédje, Alfie Mawson is. A Bournemouth középpályása, Lewis Cook novemberben volt már kerettag, de nem lépett pályára. Southgate örömét fejezte ki, hogy az utóbbi években többször komoly sérülés miatt hiányzó Jack Wilshere ismét állandó játéklehetőséget kap az Arsenalban.

– Technikai képességei nagy hasznunkra válnak a középpályán – mondta a szakember a 26 éves labdarúgóról.

A 34-szeres válogatott Wilshere legutóbb a 2016-os Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, majdnem két éve lépett pályára a nemzeti együttesben. A nyári világbajnokságra készülő angolok jövő pénteken Hollandiával találkoznak Amszterdamban, négy nappal később pedig Londonban fogadják a vb-ről lemaradt olaszokat. Anglia a vb-n Belgiummal, Panamával és Tunéziával szerepel majd egy csoportban.

Címlapkép: MTI

Olvasói sztorik