Nemzetközi foci

Messi és Guardiola újra egy csapatban? Ennyi esély van rá

A Citynél nem titkolják, mi a céljuk az argentin zsenivel.

A Manchester City sportigazgatója, Ferran Soriano legfrissebb nyilatkozatában arról beszélt, mekkora esély van Lionel Messi megszerzésére. Az argentin szupersztár nemrégiben 2021-ig szóló új szerződést írt alá az FC Barcelonánál, kivásárlási árát pedig 700 millió euróban határozták meg a felek.

A Manchester City és Lionel Messi neve több ízben keringetett az elmúlt időszakban a nemzetközi sajtóban, illetve az is felmerült, hogy Pep Guardiolával szívesen dolgozna újra együtt a dél-amerikai klasszis. Mindezek ellenére nagyon úgy tűnik, Messi nem lesz a manchesteriek játékosa.

Nincs arra esély, hogy leigazoljuk Messit. Jól ismerem Leót és a családját is, így tudom, milyen boldogok Barcelonában, pontosan erre van szükségük. Ő a futballtörténelem legjobb játékosa, egy zseni, aki mindent megváltoztatott. Természetesen nagyon szeretném, ha a Cityben játszana, de sajnos még gondolkozni is feleslegesen ezen

– fogalmazott az angol klub vezetője.

Guardiola Manchester Cityje egyébként remekel a 2017–2018-as szezonban: a klub öles léptekkel menetel a PL-cím felé, míg a Bajnokok Ligájában már a negyeddöntőre készülnek De Bruyne-ék.

Messi csak ellenfélként térhet vissza Manchesterbe. Fotó: LINDSEY PARNABY / ANADOLU AGENCY

címlapkép: ODD ANDERSEN / AFP

Olvasói sztorik