Nemzetközi foci

Guardiola gatyába rázná a Manchester Unitedet?

Ez fricska, vagy komoly?

José Mourinho csapata gyenge játékkal maradt alul a Sevilla elleni BL-párharcban, ami hatalmas csalódást jelentett a szurkolóinak.
Az egykori Arsenal-legenda és angol válogatott csatár, Ian Wright The Debate-nek azonban arról beszélt, hogy az MU drukkerek egy sokkal jobb csapatot láthatnának, ha Pep Guardiola lenne a vezetőedző.

Csapattársait bírálta, Lukaku kifakadt a BL-kiesés után
A játékosnál betelt a pohár. Már csak az a kérdés, hogy ettől a nyilatkozattól Mourinhónál is betelik-e.

– Ha megnézzük két manchesteri csapatot, és a legjobb összeállításban a pályára küldjük őket abból óriási meccs lenne – fejtegette. Hiszen hiába erős a City kerete, az MU egyénileg ugyanazt a játékerőt képviseli – fejtegette. Hiába jók azonban egyénileg, csapatszinten nincsenek jól összeszokva, nincsen összerakva az a csapat. Ha úgy müködnének, ahogy a Guardiola féle City, akkor ugyanolyan jók lehetnének.

Ha megcserélnénk a két edzőt, akkor Pep tulajdonképpen ugyanazt a teljesítményt tudná hozni a Uniteddel, mint amit a Cityvel, hiszen meglennének azok a játékosok, akikből kihozná a maximumot, mert ő máshogy nyúl a kerethez, mint Mourinho.

Wright szerint az United játékosai sokkal jobban élveznék a játékot Guardiola irányítása alatt, aki a Cityvel gyakorlatilag már megnyerte Premier League idei kiírását, ráadásul már bezsebelte a Ligakupát, illetve a Bajnokok Ligájában is remek formában várhatják a következő fordulót.

– Azt azért ne mondja senki, hogy  Paul Pogba, Marcus Rashford vagy Anthony Martial ilyen módon szeretne futballozni – zárta mondandóját a korábbi játékos.

Kiemelt kép: Fotó: Oli SCARFF / AFP

Olvasói sztorik