Nemzetközi foci

Gyilkos háború Mourinho és a kollégája közt

Akkor ki is a Premier League történetének legrosszabb edzője?

José Mourinho, a Manchester United menedzsere a Premier League történetének legrosszabb menedzsereként minősítette Frank de Boert.

A holland tréner a BT Sport csatornán egy interjúban azon sajnálkozott, hogy Marcus Rashford Mourinho kezei alatt játszik, erre reagált a portugál edző – írja az MTI.

Kár, hogy Mourinho az edzője. Rashford angol játékos, ti nyilván adnátok neki időt, akár hibázhatna is, de Mourinho nem ilyen, ő eredményeket akar

– vélekedett De Boer, hozzátéve, hogy ha egy játékosnak van egy-két rossz mérkőzése, a portugál kiteszi a csapatból.

Olvastam valamit, néhány idézetet a Premier League történetének legrosszabb edzőjétől, Frank de Boertól, aki azt mondta, nem jó Rashfordnak, hogy olyan edzője van, mint én, mert nekem csak a győzelem számít

– fogalmazott Mourinho a keddi Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti hétfői sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy ha viszont „Frank edzette volna, minden mérkőzést elveszít”, mivel De Boer egyet sem nyert meg.

A holland tréner a Crystal Palace kispadján kezdte meg a 2017-2018-as idényt, de már szeptemberben menesztették, mivel az első négy mérkőzésén pont nélkül maradt csapata.

Rashford – aki karácsony óta először volt kezdő – két gólt szerzett szombaton, ezzel nyert az MU otthon a Liverpool ellen. Mourinho szerint a fiatal futballista a mostani és az előző idényt együttvéve az első öt játékos között van a szereplések számát tekintve.

Meg is van Lewandowski új csapata?
Szinte biztosra veszik, hogy távozik Münchenből.

– Sok mérkőzést játszik a Unitedben. Néha kezdő, máskor pedig a padról áll be. Nem játszik minden mérkőzésen az elejétől? Nem. Természetesen nem. Ezzel együtt bízunk benne. Nem sokan gondolták volna, hogy a Liverpool ellen kezdő lesz, végül volt egy jó meccse, s nem csak a góljai miatt – mondta.

Rashford akár kedden is kezdő lehet, amikor az MU 0–0-ról igyekszik kiharcolni hazai pályán a BL-negyeddöntőbe jutást a Sevillával szemben.

Címlapkép: AFP/OLI SCARFF

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik