Nemzetközi foci

Gulácsi hibátlanul védte a Leipzig-kaput, Arsavin góljával nyertek Elekék

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Megkezdődött a bajnokság Kazahsztánban is. Az Elek Ákost végig a soraiban tudó Kajrat Almati a Kizilzsar FK elleni hazai 2-1-es sikerrel indította a szezont – a csapat a hajrában Isael és Andrej Arsavin találatával fordított. Szintén kezdő volt a bajnokságot 3-0-s sikerrel indító FK Asztanában Kleinheisler László – együttese az Akzsajik FK ellen nyert.

Nikolics Nemanja két gólja is kevés volt a Chicago Fire-nek a Sporting Kansas City ellen, mely Sallói Dániel két gólpasszának is köszönhetően idegenben nyert 4-3-ra.

Győztes csapat tagja volt Elek Ákos Fotó: fckairat.com

Ujjsérülése ellenére Gulácsi Péter védte az RB Leipzig kapuját a német Bundesliga 26. fordulójában. A magyar kapus hibátlanul látta el feladatait: 0-0 lett a Stuttgart elleni idegenbeli bajnoki.

Nagy Ádám már a 28. percben lehetőséghez jutott a Serie A 28. fordulójában. A Bologna magyarja nem ünnepelhetett: csapata egy 83. percben kapott góllal 1-0-s vereséget szenvedett az Atalantától.

A listavezető APÓEL 0-0-lal folytatta szereplését a ciprusi élvonal 28. fordulójában. A már rájátszás-mérkőzésen Sallai Roland kezdő volt – 59 percet kapott az AEK Larnaka ellen.

A szlovák első osztály rájátszásának első körében Holman Dávid végig a pályán volt a Slovan Bratislavában, mely 2-0-ra kikapott a Zilina vendégeként.

A Korcsmár Zsoltot a szünetben lecserélő Midtjylland a Nordsjaelland vendégeként játszott 1-1-et a dán élvonal 25. fordulójában. A magyar védő egy sárgát is begyűjtött.

Győztes csapat tagja volt Kádár Tamás az ukrán bajnokság vasárnapi fordulójában, a Dinamo Kijev 1-0-ra verte otthon a Veres Rivnét. Honfitársunk végig a pályán volt.

Az Atlanta United 3-1-re nyert hazai pályán a DC United ellen az MLS második játéknapján. A DC-ben kezdő volt Stieber Zoltán, akinek 62 perc jutott a bizonyításra.

Olvasói sztorik