Nemzetközi foci

Gólínségben szenvedő szélsőjét dicsérte a Barcelona edzője

Ezúttal sem talált a hálóba a francia.

Ousmane Dembélé legutóbb júliusban, még a Borussia Dortmund színeiben szerzett gólt, az FC Barcelonánál egy hosszabb és egy rövidebb időszakot is ki kellett hagynia sérülés miatt.

Ezt olvastad már?
Nikolics álomrajtot vett az MLS-ben, de kikapott a Chicago – VIDEÓ

Szombaton ismét kezdő volt, 85 percet kapott, ezalatt adott egy gólpasszt, csapata pedig 2-0-ra győzött a sereghajtó Málaga otthonában a La Liga 28. fordulójában.

A Marca című spanyol szaklap cikke szerint ez volt a francia szélső legjobb teljesítménye, amióta a katalánoknál játszik. Ernesto Valverde vezetőedző szintén elismerően nyilatkozott róla.

‒ Helye van a csapatban, mert mindig próbálkozik, de ő olyan játékos, akinek időre van szüksége. Fiatal, ráadásul sérült volt, és nyomás van rajta. A mai meccsen ismét tett egy lépést előre ‒ nyilatkozta a továbbra is veretlen, listavezető Barcelona edzője.

Szerdán rendezik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját, és természetesen a Chelsea elleni párharc is szóba került a sajtótájékoztatón. A londoni meccs 1-1-re végződött, és Valverde szerint hazai pályán is alaposan meg kell majd szenvedniük, ha tovább akarnak jutni.

Dembélének nem kell gólt szereznie, hogy edzője megdicsérje Fotó: LLUIS GENE / AFP

‒ A korai gólok ma döntő fontosságúak voltak, a piros lap pedig megkönnyítette a dolgunkat. A második félidőben tudat alatt már elkezdtünk a szerdai mérkőzésre gondolni ‒ ismerte el.

Lionel Messi az első bajnoki meccsét hagyta ki az idényben, mert szombaton született a harmadik gyermeke. Erről Valverde csak annyit mondott, számítottak rá, ezért nem okozott problémát az eset.

‒ Még soha nem küldtem a pályára tíz embert, úgyhogy most is beállítottam a helyére valaki mást ‒ tréfálkozott.

A címvédő Real Madrid is győzött szombaton, de a katalánok dolgát már aligha nehezíti meg a bajnokságban. Ennek ellenére Valverde udvariasan beszélt a fővárosiakról.

‒ Természetesen ők továbbra is a riválisaink a bajnoki címért, és azok lesznek egészen addig, ameddig a matematika mást nem mutat a tabellán. Nem becsülöm le őket, és jól tennék, ha ők sem becsülnék le saját magukat ‒ szögezte le a Barcelona szakvezetője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik