Nemzetközi foci

A Honvéd korábbi csatárának az Arsenalban kellett volna maradnia

Az olasz játékos elárulta, hol bicsaklott meg a karrierje.

Arturo Lupoli 2014-ben, februártól júniusig volt a Bp. Honvéd játékosa. Ez mindössze négy évvel ezelőtt volt, de azóta már a hatodik csapatát boldogítja, jelenleg az olasz harmadosztályú Fermana csatárának mondhatja magát.

Ezt olvastad már?
Nikolics álomrajtot vett az MLS-ben, de kikapott a Chicago – VIDEÓ

A minap a Tuttomercatoweb című portálnak adott interjújában elmondta, nagyot hibázott, amikor 2007-ben nem hosszabbított szerződést az Arsenalnál, hanem a Fiorentinához igazolt.

Lupoli csalódást keltő teljesítményt nyújtott Firenzében, és azóta csak a másod- és a harmadosztályban kap lehetőséget.

‒ Nem volt a legjobb döntés, hogy a lilákhoz írtam alá. A Derby Countyval feljutottunk az élvonalba, és akkor volt lehetőségem szerződést hosszabbítani az Arsenalban, és kölcsönben visszatérni a Derbyhez. A Fiorentinát választottam, és figyelembe véve a dolgok alakulását, nyilvánvaló, hogy jobb lett volna, ha a Premier League-ben folytatom ‒ nyilatkozta.

Lupolinak csupán négy NB I-es meccs jutott négy évvel ezelőtt Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Hozzátette, túlságosan korai volt Firenzébe igazolnia, még fiatal volt hozzá, túl nagy ugrás volt számára, inkább egy középcsapatot kellett volna választania Angliában vagy Olaszországban, ehelyett a Fiorentinához került, amelynek határozott célja volt, hogy visszatérjen a Bajnokok Ligájába.

Lupoli csupán öt magyar bajnoki mérkőzésen lépett pályára: az élvonalban négy találkozón gól nélkül maradt, az NB III-ban viszont győztes góllal búcsúzott a Baja ellen.

Olvasói sztorik