Nemzetközi foci

A Fiorentina új kapitányának megható búcsúja Astoritól

A horvát középpályásra esett a választás.

Davide Astori egy héttel ezelőtt bekövetkezett tragikus halála után a horvát középpályás, Milan Badelj lett a Fiorentina csapatkapitánya.

Ezt olvastad már?
Nikolics álomrajtot vett az MLS-ben, de kikapott a Chicago – VIDEÓ

A firenzeiek vasárnap játszották az első meccsüket a néhai válogatott hátvéd nélkül, és 1-0-ra legyőzték az újonc és sereghajtó Beneventót.

‒ Megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy életben tartsuk a lelkét, és mindig velünk legyen, akik közel álltak hozzá ‒ mondta Badelj. ‒ Mindent megteszünk a napi munka során, ami rá jellemző volt: kemény munka, remek szellemiség, keménység és elszántság. Megpróbálom továbbadni ezt a csapatnak.

Hozzátette, Astori volt az, aki együtt tartotta a csapatot, és segített ennek a viszonylag új és fiatal társaságnak, hogy a lehető legjobban fejlődjön.

A 13-as számú mezt visszavonultatták, de a bemelegítés során minden játékos, illetve Stefano Pioli vezetőedző is ilyet viselt.

Így emlékeztek Davide Astorira a Fiorentina meccse előtt Fotó: CLAUDIO GIOVANNINI / AFP

„Vannak olyan emberek, akik soha nem halnak meg. Vannak olyan történetek, amelyek az örökkévalóságig tartanak. Jó utat, Kapitány” – állt a meccs előtt kifeszített óriási feliraton.

További képek és videók a megemlékezésről ide kattintva láthatóak!

Olvasói sztorik