Nemzetközi foci

Ronaldo klasszisa döntött: megúszta a pofont a Real

Két gólt szerzett a portugál; Varane-t nagyon hamar elveszítette a Madrid az Eibar elleni bajnokin.

A spanyol LaLiga 28. fordulójában az Eibar – Real Madrid találkozó nyitotta a szombati játéknapot. A vendégeknél Benzema csak a kispadon kezdett, Ronaldo és Bale támadta a hazai kaput.

Olvastad?
Ezért maradt ki Messi a Barca-keretből

Nem indult jól a meccs a Real számára: Raphael Varane fejelt össze ellenfelével, és nem tudta folytatni a játékot – Zinédine Zidane vezetőedző a 28. percben kényszerű cserét hajtott végre. Nem sokkal később Cristiano Ronaldo Modric álompasszát bombázta a rövid sarokba – egygólos előnyt harcolt ki a Madrid a szünetre.

Megnehezítette az Eibar a Real dolgát Fotó: Ander Gillenea/AFP

A második félidő elején Ramos hibázott egy szögletnél, Ramis ezt ki is használta: senkitől sem zavartatva fejelt a hálóba (1-1). Modric majd Ronaldo is közel járt a gólhoz, de csak nem akart összejönni az újabb találat – köszönhetően a remekül védő, korábban az Újpestben is bizonyító Marko Dmitrovicsnak is.

Húsz perccel a vége előtt már Benzema is lehetőséget kapott, sőt Zidane rögtön kihasználta harmadik cserelehetőségét is – Isco helyén Lucas folytatta. A frissítés aztán gólt hozott: alig öt perccel a rendes játékidő vége előtt Ronaldo egy életerős, kapus feje fölé helyezett fejessel megszerezte csapata és saját második gólját, ezzel nyertek 2-1-re.

A Real Madrid 57. pontját jegyezte a most futó szezonban – biztosan őrzi harmadik helyét a 69 pontos Barcelona és a 61 egységgel álló Atlético Madrid mögött.

Olvasói sztorik