Nemzetközi foci

Zidane: Aki szereti a focit, annak szeretnie kell Benzemát is

Ismét megvédte honfitársát a Real Madrid trénere.

Szombat kora délután az Eibarhoz látogat a Real Madrid a spanyol bajnokság huszonnyolcadik fordulójában, ezért pénteken megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját Zinédine Zidane vezetőedző.

Izgalmas hírek egy helyen!
Van vevő a 400 millió eurós csatárra; az edzőn múlik Kane klubváltása

A francia tréner dicsérte a következő ellenfelet, valamint megemlékezett a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-továbbjutásról, de szóba került Karim Benzema is, aki a most futó szezonban pocsék formában játszik, többször kifütyülték már a drukkerek a Santiago Bernabéuban.

– Nem fogom kommentálni azt, amit az emberek mondanak róla – idézi Zidane-t a realmadrid.com. – Elégedett voltam legutóbb azzal, amit láttam tőle. Természetesen szeretném, ha gólt lőne, de sokat tesz a csapatért, türelmesnek kell lennünk. Azok, akik ismerik a labdarúgást, tudják, milyen jó játékos Benzema. Van, aki szereti őt, van aki nem. Van, aki Iscót kedveli, de van olyan ember, aki őt sem. Ezen nem tudunk változtatni.

Gyenge szezont fut Benzema Fotó: STEPHANE ALLAMAN / DPPI

– Karimnak folytatnia kell a munkát, nézzük csak meg, mit ért el itt az elmúlt kilenc évben. Nagyon szeretem őt játékosként, és a számok is mellette szólnak. Ő a Madrid kilencese, és bár nem szerez gólokat mostanság, de hatalmas munkát végez a pályán a csapatért, a gólok is jönni fognak majd – mondta a francia tréner a bajnokságban négygólos honfitársáról, majd zárásképp olyan elképesztőt mondott, hogy több Real-drukkert felbosszantott vele.

„Aki szereti a focit, annak szeretnie kell Benzemát is” – hangzott Zidane bölcsessége.

Tehát, aki nem kedveli Benzemát, az utálja a focit?

Olvasói sztorik