Nemzetközi foci

„Többször megkérdeztem magamtól: elfelejtettem focizni?”

Coentrao több önbizalommal rendelkezett a válogatottnál, mint a Real Madridban.

Terjedelmes interjút készített a Marca a Real Madrid kölcsönjátékosaként jelenleg a Sportingnál futballozó Fabio Coentraóval. A portugál szélső többek között beszélt arról, hogyan érzi magát a lisszaboni csapatnál, valamint azt is próbálta megfejteni, miért nem tudott huzamosabb ideig kiemelkedőt nyújtani a Real Madridban.

Hoppá!
Szalai Ádám megmutatta, mi az, amire nagyon büszke – FOTÓ

– Minden rendben van velem a Sportingnál, jól érzem magam a klubnál, újra önbizalommal telve játszom. Az egészségemmel is minden rendben van, ami fontos, mert a Realnál ez nem mindig volt így – kezdte Coentrao, majd kitért arra is, hogy a sok szép emlék mellett miért nem sikerült túl jól a madridi időszak. – Amikor az emberek kritizáltak, több tényezőt sem vesznek figyelembe. A posztomon Marcelo játszott előttem a sorban. Mar-ce-lo! Nem akárkiről van szó. Az első évemben megnyertük a bajnokságot, ekkor játszottam a legtöbbet, a második év szinte senkinek nem sikerült jól. A harmadikban jött Ancelotti, akivel megnyertük a Bajnokok Ligáját, ott szintén sokat játszottam, a negyeddöntőkben, elődöntőkben és a döntőben is.

Coentrao jobban érezte magát a válogatottnál, mint a Realnál Fotó: Pedro Fiuza / NurPhoto / AFP

– Amikor a portugál válogatottal voltam, akkor tele voltam önbizalommal. Többször mondtam magamban, hogy „nem felejtettem el focizni”. Azért is mondtam ezt, mert a Realnál többször kérdeztem magamtól, hogy „mi történik velem? Elfelejtettem focizni?”. Amikor a válogatottal voltam, akkor megnyugodtam, hogy még mindig jó játékos vagyok, de a Realnál sosem volt önbizalmam –
nyilatkozta Coentrao.

Olvasói sztorik