Nemzetközi foci

Kijönnek a hullámvölgyből Gulácsiék?

Milan–Arsenal derbit is rendeznek az Európa Ligában.

Gulácsi Péter hullámvölgyben lévő csapata, az RB Leipzig otthon kezdi meg a Zenit elleni nyolcaddöntős párharcát a Európa Ligában. A lipcsei együttes a legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen maradt: három vereséget követően szombaton döntetlent ért el. A képet tovább árnyalja, hogy ebben az időszakban háromszor otthon léptek pályára Gulácsiék. Ugyanakkor a lipcseieknek kedvezhet, hogy játékban vannak, ami nem mondható el a csütörtöki ellenfélről. A Zenit idén három tétmérkőzést játszott – kettőt az EL-ben, egyet a bajnokságban –, szemben a németek tíz összecsapásával.

A nyolcaddöntő másik magyar érdekeltségű csapata, a Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev a Lazio vendégeként szerepel, és az ukránok nem ok nélkül bízhatnak a jó eredmény elérésében. A rómaiak formája ugyanis egyáltalán nem meggyőző, legutóbbi tíz tétmérkőzésükből hármat tudtak megnyerni.

Fotó: RB Leipzig Twitter

A hagyományokat tekintve a nyolcaddöntő programjából az élre kívánkozik az AC Milan-Arsenal párharc, melyben az előző négy tétmérkőzésükön vereséget szenvedett angolok javíthatnak a jó formában lévő olaszok ellen. A milánói csapat legutóbbi tizenhárom összecsapásán nem kapott ki. A klubok már négyszer találkoztak egymással a nyolcaddöntőben, igaz, nem az EL-ben, hanem a Bajnokok Ligájában. A mérleg az Arsenal számára kedvezőbb – két győzelem, egy döntetlen, egy vereség, 5-4-es gólkülönbség –, de a párharcból a londoniak (2008) és a milánóiak (2012) is egyszer jutottak tovább.

A program, Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Csütörtök,
19.00:
AC Milan (olasz)–Arsenal (angol)
19.00: Borussia Dortmund (német)–Salzburg (osztrák)
19.00: CSZKA Moszkva (orosz)–Olympique Lyon (francia)
19.00: Atlético Madrid (spanyol)–Lokomotiv Moszkva (orosz)
21.05: Sporting Lisboa (portugál)–Plzen (cseh)
21.05: Olympique Marseille (francia)–Athletic Bilbao (spanyol)
21.05: RB Leipzig (német)–Zenit (orosz)
21.05: Lazio (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
A visszavágókat egy héttel később rendezik.

Olvasói sztorik