Nemzetközi foci

Alaba: otthagyom a Bayern Münchent

Az osztrák újabb öt évet már nem húz le a bajoroknál. Akcióba lendül a Barca.

A Bayern München osztrák sztárja, David Alaba friss nyilatkozatában elárulta: nyitott a klubváltásra. A klasszis egészen pontosan úgy fogalmazott a Kuriernek adott interjújában, hogy eljön az idő, amikor környezetváltásra lesz szüksége. A spanyol sajtóban persze rögvest felmerült a „vörös riasztás után”: az FC Barcelona máris akcióba lendülhet.

A 25 éves balszélső szélső szerződése 2021 nyaráig él a bajoroknál, piaci értéke 40 millió euró körül mozog. A katalánok már régóta szeretnék soraikban tudni a kiválóságot, aki tökéletesen illeszkedhetne a gránátvörös-kék gépezetbe.

– Tisztában vagyok azzal, hogy egy napon döntést kell hoznom. Jól érzem magam Münchenben, de az is igaz, hogy el tudok már magamnak képzelni egy új utat, szeretnék lépni egyet előre vagy új kihívások elé nézni. Ez mind-mind izgat. Ezt az ajtót szeretném nyitva hagyni. Egyelőre csak a mostani szezonra szeretnék koncentrálni, de el tudom képzelni, hogy a jövőben más klubban is kipróbálom magam. Nem hiszem, hogy újabb öt évet lehúzok a Bayernnél – nyilatkozta sokat sejtetően Alaba.

SZÍVSZORÍTÓ GESZTUS!
Többé senki sem viseli Astori mezét a Fiorentinában és a Cagliariban
Alaba távozóban Fotó: MATTHIAS BALK / DPA, AFP
Olvasói sztorik