Nemzetközi foci

Többen sokkot kaptak Astori halálhírétől

Nem tudják feldolgozni a válogatott hátvéd elvesztését.

A Fiorentina 31 éves csapatkapitánya, Davide Astori vasárnap hajnalban, szívroham következtében hunyt el csapata udinei szállodájában. A válogatott hátvédnek két héttel ezelőtt született gyermeke.

Itt írtunk arról, hogy mi okozta a játékos halálát.

A társai meglepődtek, amikor nem jelent meg a reggelinél, aztán nem válaszolt a telefonhívásra és a kopogásra, ezért a szállodai személyzet rányitotta, így találták meg.

A Cagliari edzője, Diego López ‒ aki együtt játszott Davide Astorival ‒ a Genoa elleni meccs kezdése előtt értesült a tragédiáról, és sokkot kapott, orvosi ellátásra volt szüksége. Több játékos ‒ akivel a hátvéd együtt futballozott ‒ könnyek között hagyta el a pályát, hiszen az a meccs is elmaradt.

Ezt olvastad már?
Megállt az élet Olaszországban, Astorira emlékezve elmarad a teljes forduló

A Fiorentina korábbi védője, Carlos Sanchez jelenleg az Espanyolt erősíti, és a Levante elleni mérkőzés után tudta meg, mi történt. Jelenlegi csapattársai elmondása szerint ő is zavartan viselkedett a tragédia hatására. A védő engedélyt kapott, hogy Firenzébe utazzon.

Astorit mindenki szerette, aki ismerte Fotó: Twitter

A Napoli orvoscsapatának vezetője, Alfonso De Nicola hangsúlyozta, az olasz labdarúgás élen jár a játékosok hirtelen halálának megakadályozásában, ennek ellenére sajnos megtörténhet ilyesmi.

Másrészt minden játékosnak minden évben különböző vizsgálatokon kell átesnie, beleértve az EKG-t és az ún. stressz tesztet.

Ezt olvastad már?
Megállt az élet Olaszországban, Astorira emlékezve elmarad a teljes forduló
Olvasói sztorik