Nemzetközi foci

Szívfacsaró búcsú ‒ Astorit gyászolja egész Itália

Korábbi csapattársak és edzők is részvétet nyilvánítottak.

Szinte percről-percre kerülnek fel a világhálóra a részvétnyilvánítások a Fiorentina 31 éves csapatkapitánya, Davide Astori vasárnapi halála kapcsán. A válogatott hátvédnek két héttel ezelőtt született gyermeke.

Ezt olvastad már?
Megállt az élet Olaszországban, Astorira emlékezve elmarad a teljes forduló

Egy udinei szállodában töltötte az éjszakát csapatával, a társai meglepődtek, amikor nem jelent meg a reggelinél, aztán nem válaszolt a telefonhívásra és a kopogásra, ezért a szállodai személyzet rányitotta, így találták meg.

A kapus Marco Sportiello volt az utolsó, aki életben látta néhai csapattársát, ugyanis szombat este együtt videójátékoztak.

„Nagyszerű játékos volt, de még ennél is több, nagyszerű ember. Hányszor harcoltunk együtt a Cagliariban, aztán újra találkoztunk az AS Romában. Még mindig nem tudom elhinni… Sokat gondolok a családjára és a hozzá közelállókra. Nyugodjon békében” ‒ írta Radja Nainggolan.

Astori az AC Milan akadémiáján nevelkedett, Franco Baresi innen ismeri.

„Hihetetlen tragédia, nem találok szavakat. Láttam, ahogyan felnősz, és büszke voltam arra, amit elértél. Osztozom a család fájdalmában” ‒ írta Baresi.

Vasárnap hajnalban hunyt el a Fiorentina csapatkapitánya Fotó: GIUSEPPE MAFFIA / NURPHOTO

Az AS Roma klubigazgatója, Monchi sajnos ismeri az ilyen helyzeteket, hiszen a Sevillánál dolgozott, amikor Antonio Puerta elhunyt a pályán.

„Antonio Puerta esete óta ismerem a szenvedést, amit most átélnek. Őszinte részvétem a családjának, a barátainak, a kollégáinak, a Fiorentinának és az egész olasz labdarúgásnak” – írta Ramón Rodríguez Verdejo.

Borja Valero öt évet töltött a Fiorentinában, mielőtt nyáron az Internazionaléba igazolt.

„Nem tudom elhinni, nem akarom elhinni, ez olyan szürreális… Nyugodj békében, Davide” ‒ írta Borja Valero.

A szenegáli Khouma El Babacar januárig szerepelt Firenzében, akkor a Sassuolóhoz távozott.

„Nincsenek szavak, amelyekkel jellemezhetném ezt a csodálatos embert. Mindig mosolyogtál, és te voltál az első, aki odafutott hozzám, amikor gólt szereztem, akár 70 métert is sprinteltél ilyenkor. Ciao, testvérem! Részvétem a családnak és az olasz futballnak, kevés ilyen ember van a világon, mint ő volt” – írta Babacar.

Astoli az argentin Gonzalo Rodrígueztől örökölte a Fiorentina csapatkapitányi karszalagját.

„Barátom, mindig emlékezni fogok rád, hiszen sok csatát és sok csodálatos pillanatot megéltünk együtt. Nincsenek szavak, hogy leírhassam, mit érzek. Mély szomorúságot. Őszinte részvétem a családnak. Ciao kapitány, nyugodj békében” – búcsúzott Rodríguez.

Vincenzo Montella a Fiorentina edzőjeként dolgozott az elhunyt védővel.

„Van olyan fájdalom, amit nem lehet szavakkal leírni. Davide hirtelen halála megsebzi a szívet. A mosolya és az erkölcsi tisztasága velünk marad, akiknek volt olyan szerencsénk, hogy együtt játszhattunk vele” – mondta a Sevilla szakvezetője.

Az Olympique Marseille edzője, Rudi Garcia az AS Románál irányította Astori munkáját.

„Korábbi játékosom halálának híre letaglózott. Példamutató profi és remek srác volt. Gondolatban a családjával és a szeretteivel vagyok” – mondta.

Cesare Prandelli a Fiorentina egykori edzőjeként, illetve az olasz válogatott korábbi szövetségi kapitányaként nyilvánított részvétet.

„Egy fiatalember halála után mindig elveszítjük az ártatlanságba vetett hitünket, de úgy érzem, ebben az esetben mást is elveszítettem. Örökké emlékezni fogok Davidéra, mint sportolóra, és emberre is. Örökre a szívemben marad. Mélységesen megdöbbentett, hatalmas űr maradt bennem. Részvétem a családjának, bár tisztában vagyok vele, hogy ebben a pillanatban a fájdalom olyan erős, hogy a szavak nem nyújtanak vigaszt” – írta a tapasztalt edző.

A Chelsea edzője, az olasz válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Antonio Conte a Manchester City elleni rangadó előtt nyilatkozott a halálesetről.

„A nemzeti csapatnál együtt dolgoztunk. Nagyon nehéz ebben a pillanatban beszélni erről a tragédiáról. Nagyszerű játékos volt és mindenekelőtt fantasztikus srác. és még csak 31 éves volt. Gondolatban a családjával vagyok. Nagyon nehéz lehet felfognia ezt a feleségének, a szüleinek, a lányának” – mondta Conte.

Federico Bernardeschi is Firenzében játszott együtt Astorival.

„A szeme tele van könnyekkel, a szívem megszakad. Barátom, köszönöm az alázatosságodat, a kedvességedet, a tanításodat és a barátságodat. Hiányozni fogsz, és mindig a szívemben maradsz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik