Nemzetközi foci

Huszonkét ok, hogy nézd a Barcelona–Atlético szuperrangadót

Mindkét oldalon játszanak a legnagyobb sztárok.

Az éllovas Barcelona legkitartóbb üldözőjét, az ötpontos hátránnyal második Atlético Madridot fogadja a spanyol bajnokság 27. fordulójának rangadóján, vasárnap 16.15-től. Itt már megírtuk, hogy melyik magyar csatorna közvetíti a szuperrangadót.

Mindent beárnyékol
Dráma: meccs közben halt meg a BL-címvédő edzője – FOTÓ

A bajnoki címért zajló hagyományos Barcelona–Real Madrid versenyfutásba – a legutóbbi 13 kiírásból 12-ben a két csapat közül valamelyik szerezte meg az aranyérmet – az elmúlt években egyedül az Atlético Madrid tudott beleszólni. Az Atlético 2014-ben bajnoki címet ünnepelt, és a mostani szezonban a városi rivális Real hullámzó teljesítménye miatt a katalánok első számú kihívójának tekinthető. Az Atlético védelme rendkívül stabil, legutóbbi hat találkozóját pedig megnyerte. A mezőnyben egyedüliként azonban továbbra is csak a Barcelona veretlen, viszont az elmúlt hetekben három döntetlen formájában hat pontot is elveszített. Amennyiben tehát az Atlético győzni tud a Camp Nouban, kétpontosra olvad a két csapat közötti különbség.

Ami a kezdőcsapatokat illeti: Semedo sérülés, Aleix Vidal, Denis Suárez és Yerry Mina pedig edzői döntés miatt maradt ki a hazaiaknál. A madridiaknál Sztefan Szavics játéka erősen kérdéses.

A várható kezdőcsapatok

Fotó: mundodeportivo.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik