Nemzetközi foci

Ha Messi az Atléticóban játszana…

Diego Simeone furcsa nyilatkozatot tett a vereség után.

A listavezető FC Barcelona ‒ Lionel Messi góljával ‒ 1-0-ra legyőzte a vendég Atlético Madridot a spanyol bajnokság 27. fordulójának vasárnapi rangadóján, így előnye nyolc pontra nőtt a második helyen álló fővárosi riválissal szemben.

Ezt olvastad már?
Megállt az élet Olaszországban, Astorira emlékezve elmarad a teljes forduló

Diego Simeone, a vesztes madridiak vezetőedzője a lefújás után a gólszerző Lionel Messit dicsérte.

‒ Ha Messit a mi csapatunkba állítanánk, mi nyertünk volna, ő jelentette a különbséget. Nagyon hasonló volt ez a meccs az őszihez, ellenfelünk többet birtokolta a labdát az első félidőben, aztán a másodikban reagáltunk a játékukra, de sajnos nem tudtunk egyenlíteni. A második felvonásban már jól néztünk ki, akkor már önmagunk voltunk. Ugyanebben a játékrendszerben öt gólt lőttünk a Sevillának, de ma sajnos kevés helyzetünk volt. Nem hiszem, hogy ez a meccs hozzáállás kérdése lett volna. Nehéz volt számunkra kombinatívan, a kellő nyomásgyakorlással futballozni, de a srácok hozzáállásával elégedett vagyok – nyilatkozta Simeone.

Hozzátette, eléggé valószínűtlennek tűnik, hogy a Barca három meccset veszít az idény hátralévő részében, ennek ellenére folytatják a versenyfutást a bajnoki címért.

Simeone a hozzáállással elégedett volt a vesztes rangadón Fotó: MIQUEL LLOP / NURPHOTO

Ernesto Valverde kijelentette, nagyon elégedett azzal, ahogyan a Barcelona játszott a rangadón. Elismerte, az Atlético intenzív mérkőzést játszott, bár a Barca képes volt kezelni a nyomást.

A győzelem ellenére az edző még nem akart megünnepelni semmit.

‒ Tettünk egy újabb lépést előre, de még nincs vége – hangsúlyozta.

A két edző 11. alkalommal nézett farkasszemet egymással, és Valverde most először győzött.

A katalánok legközelebb kedden edzenek, de az első keretből mindössze nyolcan vesznek majd részt a foglalkozáson: Cillessen, Denis Suárez, Dembélé, Paco Alcácer, Digne, Aleix Vidal, Yerry Mina és André Gomes. A többieknek a kedd is pihenő, nekik csak szerdán kell ismét tréningezniük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik