Nemzetközi foci

Conte elmondta, miért nem sajnálja a vereséget

Agyondicsérte a Manchester Cityt a bajnokcsapat edzője.

A listavezető Manchester City hazai pályán 1-0-ra legyőzte a címvédő Chelsea-t az angol bajnokság 29. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Ezt olvastad már?
Megállt az élet Olaszországban, Astorira emlékezve elmarad a teljes forduló

A vendég londoniak menedzsere, Antonio Conte a lefújás után elmondta, elégedett a játékosai erőfeszítésével, a City pedig megmutatta, miért vezeti toronymagasan a Premier League tabelláját.

‒ Úgy gondolom, igazán sajnálhatjuk a Bournemouth, a Watford és a Manchester United elleni vereségeket, de azt nem hiszem, a mait nem kell, mert olyan csapattól kaptunk ki, amelyik megmutatta, milyen erős. Ma megmutatták, mekkora a különbség köztük és köztünk. Huszonöt pont nagy különbség. Azt hiszem, a többi kudarcot kell sajnálnunk, nem ezt – magyarázta az olasz edző.

Hozzátette, minőségben és mentalitásban is fantasztikus az ellenfél, ezért megállíthatatlan. Saját játékosairól azt mondta, követték az utasításait. Úgy készültek, hogy nem engednek szabad területet a listavezetőnek.

A címvédő sem tudta megállítani a bajnokjelöltet Fotó: ANTHONY DEVLIN / AFP

‒ A City ellen használnod kell az agyadat, különben három-, négygólos vereséget kockáztatsz. Megpróbáltuk, hogy nem adunk nekik területet, és a meccs nagyobb részében ez rendben volt. Sajnálatos, hogy a második félidő első percében kaptuk a gól, mert onnan nagyon nehéz felállnunk. Ebben a pillanatban el kell fogadnom a kritikát, de nem vagyok hülye, hogy nyílt sisakkal játsszak a Manchester City ellen, és 3-0-ra, vagy 4-0-ra kikapjak. Ha jól emlékszem, a közelmúltban az Arsenal kétszer játszott ellenük, és a média kritizálta Arséne Wengert, mert húsz percen belül három gólt kaptak. A szakértőknek használniuk kell a fejüket, és meg kell érteniük, hogy amikor a taktikáról van szó, érteniük kell hozzá, nem elég csak hülyeségeket beszélni ‒ magyarázta Conte.

A Premier League-ben 2006 óta nem volt 18 pontos előnye a listavezetőnek. Ez azt jelenti, hogy a Citynek már csak négy meccset kell megnyernie, hogy matematikailag is biztos legyen a végső siker.

Josep Guardiola menedzser kijelentette, csak az számít, hogy bajnokok legyenek, a rekordok nem érdeklik.

Guardiolát nem nagyon érdeklik a rekordok Fotó: Oli SCARFF / AFP

‒ A rekordok annak a következményei, amit véghez vittünk. Ha a csúcsokra gondolsz, elfelejted, mit kell tenned. Elég helyzetet dolgoztunk ki ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, és ahhoz is, hogy még több gólt szerezzünk. A nyomásgyakorlásunk kiemelkedő volt, úgyhogy nagyon boldogok lehetünk, mert ez egy újabb lépés a bajnoki cím felé ‒ nyilatkozta.

Emlékeztetett, hogy ellenfelük veszélyes, gyors támadójátékosait ‒ Hazard-t, Williant és Pedrót ‒ megfékezték, ráadásul gyorsak voltak a labdával, senkinek nem volt fölösleges passza vagy érintése.

‒ Nem könnyű, ha kilenc játékossal védekeznek a tizenhatoson belül – mondta a katalán tréner.

Olvasói sztorik