Nemzetközi foci

Szuperrangadó: vasárnap jön a Barcelona–Madrid

A tét a bajnoki cím. Az Atlético Griezmannban bízik.

Az éllovas Barcelona legkitartóbb üldözőjét, az ötpontos hátránnyal második Atlético Madridot fogadja a spanyol bajnokság 27. fordulójának rangadóján, vasárnap délután. A bajnoki címért zajló hagyományos Barcelona–Real Madrid versenyfutásba – a legutóbbi 13 kiírásból 12-ben a két csapat közül valamelyik szerezte meg az aranyérmet – az elmúlt években egyedül az Atlético Madrid tudott beleszólni.

Az Atlético 2014-ben bajnoki címet ünnepelt, és a mostani szezonban a városi rivális Real hullámzó teljesítménye miatt a katalánok első számú kihívójának tekinthető. Az Atlético védelme rendkívül stabil, legutóbbi hat találkozóját pedig megnyerte. A mezőnyben egyedüliként azonban továbbra is csak a Barcelona veretlen, viszont az elmúlt hetekben három döntetlen formájában hat pontot is elveszített. Amennyiben tehát az Atlético győzni tud a Camp Nouban, kétpontosra olvad a két csapat közötti különbség.

Messiékre rangadó vár Fotó: Kieran Galvin / NurPhoto

A fővárosiak a közelmúltban kifejezetten szoros mérkőzéseket vívtak a katalán riválissal: 2012-től 22 tétmérkőzést játszottak egymással, amelyből hét döntetlen lett és 11 alkalommal minimális különbség döntött. Ebben az időszakban az Atlético csak kétszer tudott nyerni, de egyszer sem a bajnokságban. A Barcelona viszont 12-szer győzött: ötször házigazdaként, hétszer vendégként. A kulcsemberek közül a két vezetőedzőnek sérülés vagy eltiltás miatt senkit nem kell nélkülöznie.

A katalánok trénere, Ernesto Valverde számíthat a Lionel Messi, Luis Suárez csatárkettős gólerősségében, míg a fővárosiak argentin szakvezetője, Diego Simeone a gólszerzést illetően leginkább Antoine Griezmann formájában bízhat. A szezonban már 15 találatnál járó francia támadó vasárnap a Sevilla ellen háromszor volt eredményes, szerdán a Leganés ellen négyszer.

– Nagyszerű játékos, ezt már sok alkalommal bizonyította – dicsérte Griezmannt az argentin edző. Hozzátette: egy mérkőzésen a francia csatár jelentheti a különbséget, a csapattársak pedig jó teljesítménnyel segítik őt abban, hogy folyamatosan ezen a szinten teljesítsen. A Barcelonára utalva Simeone megjegyezte: a legjobb riválissal mérkőznek meg.

La Liga, 27. forduló:

Szombat,
13.00:
Villarreal–Girona
16.15: Sevilla–Athletic Bilbao
18.30: Deportivo La Coruna–Eibar
18.30: Leganés–Málaga
20.45: Real Madrid–Getafe
Vasárnap,
12.00:
Levante–Espanyol
16.15: Barcelona–Atlético Madrid
18.30: Real Sociedad–Alavés
20.45: Valencia–Real Betis
Hétfő,
21.00:
Celta Vigo–Las Palmas

Olvasói sztorik