Nemzetközi foci

Újra régi a Fradi: ezért szárnyalhatnak tavasszal a zöld-fehérek

A szakértő szerint Thomas Doll visszanyúlt a két évvel ezelőtti hagyományokhoz. Akkor bajnoki címet nyertek...

Az első tavaszi fordulóra került sor múlt hétvégén az NB I-ben, a bajnoki címre törő Ferencváros pedig roppant megggyőző és magabiztos játékkal rukkolt elő, végeredményben pedig 5-2-es győzelmet aratott a címvédő Budapest Honvéd felett. A találkozóról és a Fradi lehetséges tavaszi szárnyalásáról a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Rangadó.hu állandó szakérője, Glázer Róbert mondta el véleményét.

– Voltak a mérkőzésnek fordulópontjai. A Ferencváros 5-2-es győzelmet aratott, de a találkozó alakulhatott volna akár másképp is, elég csak Davide Lanzafame kihagyott büntetőjére gondolni. A meggyőző Fradi mellett egy nagyszerű Honvédot futott ki a pályára, ennek köszönhetően – a zord időjárás ellenére – kiváló mérkőzést láthattunk. Mondhatjuk, hogy megütötte a találkozó irama a nemzetközi szintet – miközben taktikailag is remek húzásokat láthattunk. Azt kívánom, tavasszal legyen minden mérkőzés olyan színvonalú, mint amilyen a Fradi-Honvéd volt. Ne csak a Ferencváros játsszon így, hanem a Honvéd, a Videoton és a többi magyar csapat is, ez esetben a magyar labdarúgás színvonala biztosan emelkedni fog.

Hóesésben vívott remek mérkőzést a két csapat Fotó: fradi.hu

Folytatódhat a Fradi-szárnyalás tavasszal?

– Szent meggyőződésem, hogy a Ferencvárostól a tavaszi szezon során ahhoz hasonló teljesítményt láthatunk majd, mint amit mutattak a kispestiek ellen. Biztos vagyok abban, hogy a harapós Doll-csapat nagyszerű tavasz elé néz és természetesen a bajnoki cím egyik nagy esélyese. Kicsit vissza is kanyarodnék a két évvel ezelőtti időszakra, akkor az történt, hogy jó fél évig Thomas Doll építette a csapatot, aztán egy olyan Fradit láthattunk, melynek öröm volt nézni a játékát – végül pedig bajnoki címet is ünnepelhettek a fővárosiak. Most megint valami hasonló építkezést láthatunk a zöld-fehéreknél. Sok passzos, gyors kontrajátékot mutató, magabiztos Fradi alakult tavaszra.

Gerával csak jobb lesz a Ferencváros

– A téli felkészülés kiválóan sikerült a Ferencvárosnak: a mag roppant egységes, az alapcsapat egyben maradt, és a vezetők az igazolásokkal sem kapkodtak, mondhatni, jól igazoltak. Gera Zoltán visszatérésével pedig csak még erősebb lesz a gárda tavasszal. A felkészülés során is azt éreztem, hogy egy nagyon egységes csapat alakult a Fradinál, előzetesen már az eredmények és a nyilatkozatok is ezt sugallták.

A korábbi szövetségi kapitány szerint folytatódhat a zöld-fehérek szárnyalása Fotó: fradi.hu

Adhat pluszt a tizenkettedik játékos?

– A szurkolói közösség – nem csak a Fradinál – óriási pluszt jelent egy-egy mérkőzésen. A zöld-fehérek mögött talán az ország legnagyobb szurkolótábora áll. Ha a Fradi-pálya teltházas lesz, akkor biztos, hogy a drukkerek, mint a tizenkettedik játékos minden mérkőzésen belekergetik a játékosokat a győzelembe – de hangsúlyozom, ez minden pályára és minden csapatra igaz. Ha végre növekedne a nézőszám az NB I-ben, biztos, hogy a színvonal és az iram is emelkedhet, hiszen teltházas, tömött lelátók előtt egyetlen labdarúgó sem kókadhat vagy lazsálhat egy percig sem.

Glázer Róbert biztos abban, hogy a Ferencváros kiváló formát mutat tavasszal Fotó: veol.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik