Nemzetközi foci

Chelsea: túl magasak Luis Enrique igényei

A spanyol edző helyett ezért újabb két név kering Conte-utódként.

A Telegraph legfrissebb beszámolójából az derül ki, hogy a Chelsea vezetőedzői posztjára aspiráns Luis Enrique igényei túl magasak. A korábbi Barca-tréner közel kétszer akkora fizetésért ülne le a londoniak kispadjára, mint amennyit most Conte keres.

Durva hóhelyzet
Hólapátot ragadtak a játékosok, hogy befejezhessék a meccset – VIDEÓ

A lap úgy értesült, a spanyol mester annyit szeretne keresni új állomáshelyén, amennyit legutóbb a katalánoknál is kapott. A gránátvörös-kékeknél Luis Enrique szezononként 16,5 millió euróval lett gazdagabb, ez pedig majd’ duplája Conte jelenlegi bérének (9,8 millió euró idényenként).

Sajtóhírek szerint a spanyol edző nagyon szívesen dolgozna a Premier League-ben, állítólag már angolul is elkezdett tanulni, de a fentebb említett anyagi nézeteltérések megakadályozhatják a londoni üzlet létrejöttét.

Beszámolók szerint a Chelsea-nél éppen ezért a Borussia Dortmund korábbi edzője, Thomas Tuchel, illetve a Napoli’ jelenlegi sikerkovácsa, Maurizio Sarri is jelölt lehetséges Conte-utódként. Luis Enrique pedig a PSG-kispadjában reménykedhet – ha Unai Emery nyáron távozik.

Luis Enrique túl sokat akar? Fotó: Josep LAGO / AFP
Olvasói sztorik