Nemzetközi foci

Eldőlt, kik alkotják Leekens szakmai stábját

Szélesi Zoltán mellett Patrick de Wilde lesz a másodedző.

A szövetségi kapitány mindössze egy belga szakemberrel, Patrick de Wildével erősíti meg a férfi A-válogatott mellett eddig is dolgozó szakembergárdát, és a korábbi időszak szereplőivel folytatja a munkát – derül ki az mlsz.hu beszámolójából.

Nem semmi…
Ötvenedjére nézve sem unjuk meg ezt a védhetetlen bombagólt Mexikóból – VIDEÓ

– Ahogy azt korábban is említettem, eddig is elhivatott és profi kollégákat alkalmazott az MLSZ az A-válogatott stábjában minden szakterületen. Ebből fakadóan a csapat stábja mindössze Patrick de Wildével egészül ki, aki szakmai tapasztalatával és hozzáállásával is teljes mértékben illeszkedik a többiekhez. A stábon belül nincs különösebb hierarchia, mindannyian a csapat lehető legjobb felkészítéséért dolgozunk – fogalmazott az mlsz.hu-nak nyilatkozva a szövetségi kapitány.

Patrick de Wilde és Georges Leekens újra együtt fog dolgozni Fotó: KHALED DESOUKI / AFP

A szakmai stábhoz csatlakozó ötvennégy éves belga szakember – aki tehát Szélesi Zoltánnal együtt a másodedzői feladatokat látja el – számára nem lesz ismeretlen a Georges Leekensszel közös munka, hiszen Algéria nemzeti csapatát együtt irányították a 2017-es Afrikai Nemzetek Kupáján. A PRO-licences edző több belga klubnál is dolgozott technikai igazgatóként, vezetőedzőként, de volt az ukrán Metalurg Donyeck másodedzője is. Az utánpótlás területén is komoly tapasztalatokat szerzett a testnevelői végzettségű De Wilde, hiszen az osztrák Red Bull Salzburgnál az U18-as csapatot irányította, és tavaly ellátta az algériai olimpiai válogatott szakvezetői feladatkörét is.

A stábhoz most csatlakozó Patrick de Wilde a scouting területén is hasznos tapasztalatokat gyűjtött korábbi munkái során, amelyeket a közeljövőben megoszt majd magyar munkatársaival is.

Olvasói sztorik